Ramazan Bayramı için tatil planı olanlar bu haber sizi ilgilendiriyor! Bu bayram Çeşme’de 1000 TL altında konaklama imkanı olmayacak…

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak açıklaması beklenirken, milyonlarca kişi bayram tatili araştırmalarına başladı. Turizm noktalarında otel, pansiyon ve apart fiyatları bu bayram öncesinde tavan yaptı! Çeşme’de Ramazan Bayramı için rezervasyonlar açıldı, büyük yoğunluk yaşandı…

Fakat konaklama fiyatlarını duyanlar tatil hayallerinden vazgeçebilir…

İzmir’in Çeşme ilçesinde Ramazan Bayramı için rezervasyon oranları yüzde 60’a ulaştı.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Alaçatı otelleri ve butik otellerimiz günlüğü yaklaşık 1000-1200 TL’den başlayan fiyatlarla bayramda konuklarını ağırlayacak. Fiyatlar üst kategori tesislerde 1500-2000 arasında seyrediyor. 5 yıldızlı otellerde ise geceliği yaklaşık 2500-3000 TL arası bir skala belirlendi” dedi.

Turizm sektörü pandemiden sonraki ilk bayram için hazır. Konaklama tesisleri zamlı tariflerle şok geçirtiyor. Havalar güzelleşti, Çeşme’deki plajlar açılmaya başladı. Ilıca Plajı en yoğun günlerini yaşıyor.

Sıcaklık seviyesinin 25 derecelere ulaştığı Çeşme’de bayram heyecanı başladı bile. Bayramda Çeşme’de hava sıcaklığı 30 dereceyi bulacak.

Çeşme’de tatil fiyatlarından bahseden Demir, otel fiyatlarının kış döneminde belirlendiğini vurguladı ve şunları ekledi: “Turizm sektörü çok sabırlı ve dirençli. Pek çok krizi aşmış bir sektör. Biz de fiyatları belirlemekte zorlanıyoruz.” Bayramda otel fiyatları çok yüksek olacak!

“Çeşme’de Alaçatı başta olmak üzere bayram tatili için otellerin gecelik fiyatı 1000 TL ila 1200 TL’den başlıyor.

Çeşme’de daha çok oda kahvaltı işletmeler tercih ediliyor. Antalya otelleri şehre uzak olduğundan genellikler her şey dahil konseptini sunuyor. Bodrum’da ise yarım pansiyon seçenekleri öne çıkıyor.

Çeşme, Ayvalık ve Foça gibi destinasyonlar ise daha çok butik oteller ve oda-kahvaltı hizmet veren pansiyon, apart ve otellerle hizmet veriyor.

Bu tatil seçenekleri artık online rezervasyonlarla herkese açık. Seçenekleri araştırıp iyice değerlendirdikten sonra bayram tatili tercihinizi yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim