ANKARA (AA) - Elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretebilmek adına Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) öncülüğünde başlatılan "Enerjinin Yıldızları" projesi kapsamında Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yüksek Gerilim bölümünde eğitim alan öğrencilerin stajları devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda İstanbul Bayrampaşa’da İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde BEDAŞ desteği ile oluşturulan Yüksek Gerilim Dalı bölümünde de yüz yüze ve uzaktan eğitim şartları yeniden belirlendi.

‘Enerjinin Yıldızları’ projesi kapsamında yüksek gerilim dalını tercih eden 23 öğrenci yeniden uzaktan eğitime geçerken 12’nci sınıflarda eğitim gören toplam 32 öğrenci haftada iki gün meslek dersleri için okula gidecek ve 20 öğrencinin de haftanın üç günü BEDAŞ’ta stajı devam edecek.

- Çevrimiçi “Elektrik Piyasası” dersleri başladı

Salgına karşı öğretmen ve öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik tüm önlemlerin alındığı 12’nci sınıfların yüz yüze eğitimlerinde, her öğrenci tek başına otururken yer değişikliği yapılamayacak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına büyük özen gösterilen eğitim sürecinde kurallara uyum öğretmenler tarafından da takip edilecek.

Öğrencilerin teknik ve uygulamalı derslerinin yanı sıra sektöre dair bilgi sahibi olmaları için CK Enerji çalışanları tarafından verilen Elektrik Piyasası dersleri de çevrimiçi yapılacak.

Dokuz hafta sürecek eğitimlerde, Türkiye enerji piyasasına genel bakış, iletim, üretim, dağıtım, tüketim, yönetmelikler, tüketici hizmetleri, arz-talep, rekabet hukuku, piyasa esasları gibi birçok konuya yer verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, projeye 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 12 öğrenci ile başladıklarını belirterek, 2019-2020’de 32, 2020-2021’de ise 23 öğrencinin projeye eklendiğini kaydetti.

Proje kapsamında başarılı öğrencilere yıl boyunca burs ve staj imkânı sunduklarını ifade eden Yiğit, “Enerjinin Yıldızları Projesi’ne kız öğrencilerimiz de ilgi gösteriyor. Bugüne kadar projemizde 10 kız öğrencimiz yer alırken 3’ü de başarı ile mezun oldu. Projeyle erkek yoğunluğunun fazla olduğu enerji sektörüne kalifiye kadın istihdam yetiştirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yiğit, “Elektrik Piyasası” dersinin müfredata girmesi için 90 CK Enerji çalışanının katkısıyla sektörün ilk ders kitabının hazırladığını belirterek, ilk mezunların ise BEDAŞ’ta iş başı yaparak sektöre adım attığını ifade etti.


Kaynak: aa