HaberTS- Haber Servisi- Türkiye büyümeye devam eden ve sürekli gelişime açık bir ülkedir; halkı her fırsatta her zorlukta devletini destekler. Hatta büyük konuşuyoruz, Türkiye kadar halk ve devleti bir olabilen başka ülke yoktur. Normal olarak ülke içinde bir birimizi eleştiririz, birbirimizle kavga da ederiz ama asla dışa karşı birbirimizi yalnız bırakmayız. Devlet de bu kadar duyarlı olan bir halkı düşünmek zorundaydı; bunu da zor günlerde yapıyor mu? Evet, yapıyor. Pandemi süreci geldikten sonra Türkiye’de devlet ve halk hiç olmadığı kadar bir arada oldu ve devlet de hiç olmadığı kadar halkına destek oldu. Bu birleşimin son kanadı, KDV indirimi oldu; işte detaylar

KDV’de büyük indirim

Sayın bakan bayram müjdesi olarak esnafın yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı; şu an ülke olarak borçsuz insan arasak çok zor buluruz. Özellikle hastalık döneminin girmesi ile insanlar iyice mağdur olmaya başladı. Bunun farkında olan bankalarda aç gözlülükte zirve yaparak insanları daha çok borçlandırdı; şimdi sokağa çıkma yasakları bitmiş olsa bile insanlar ekonomik durumlarını toplayamıyor; ne kadar çaba sarf edilse de halk olarak devletin desteğine ihtiyaç duyuyor. Devlet de sonunda bu desteğini gösterdi ve halka olan en büyük vergi yüklerinden birini KDV’yi indirmeye karar verdi. Yapılan bu hassasiyet en çok esnafın yüzünü güldürdü.

Türkiye’de vergiler çok ağır

Ülkemiz Türkiye’de vergi yükü gerçekten çok fazla; iyiyi iyi yanlışı da yanlış söylemek gerekiyor; bu kadar vergi yükü altında esnafın kazancının yarısı devlete akıyor. Halk biraz daha vergi yükünün altından kalksa o zaman daha çalışkan ve kazanan bir millet olacağız. Attığımız adım haricinde her şeyden vergi alınıyor; yol, su elektrik. Filmlerde hep bir söz vardır bu yaptıklarınız size yok-su-elektrik olarak dönecek diye ama bize vergi olarak dönüyor. Madem KDV ve diğer vergilerin düşme şanı vardı bu güne kadar neden yüksek bir şekilde insanlardan vergi alındı; Türkiye tam bir cennet vatan, halkı devleti hepsi güzel ama duygudaşlık duygumuzda zayıflık olduğu da büyük bir gerçek olarak öne çıkıyor.

Editör: TE Bilişim