Son günlerde Bitcoin (BTC) fiyatının sergilediği muazzam performans ile birlikte yeniden Bitcoin’e karşı olan ilgi artmaya başladı. Dolayısıyla “1 BTC kaç TL, Bitcoin fiyatları yükseldi mi? Bitcoin fiyat artışı nereye kadar devam edecek?” gibi soruların sıklıkla sorulmaya başladığı görülüyor.

Bitcoin Fiyatı

Bitcoin fiyatı son günlerde özellikle 10.000 doların ve 14.000 doların üzeri görüldükten sonra oldukça volatil bir şekilde ilerliyor. Yükseliş hareketini 18.500 dolar sınırına kadar devam ettiren lider kripto para birimi sonrasında bir geri çekilme ve düzeltme hareketine girdi. Yazının yayına hazırlandığı sırada 17.530 dolardan işlem gören BTC’nin sergilediği bu geri çekilmenin aslında piyasa için sağlıklı olduğu düşünülüyor.

Bitcoin fiyatları birden yükseldiğinde birden çakılma olasılığı da aynı oranda artıyor. Ancak bu gibi geri çekilmeler ve düzeltmeler piyasa için daha sağlıklı bir ilerleme olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla birden çok yüksek seviyeleri görmektense emin adımlarla ve sağlıklı bir şekilde fiyat artışının daha doğru olduğu ifade ediliyor.

Bunlara ek olarak Bitcoihaber.net websitesinde de belirtildiği gibi piyasanın popüler analistlerinden Bitcoin Jack mevcut piyasada bir düşüşün kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Yani analistin açıklamalarına göre BTC’yi daha derin bir düzeltme bekliyor olabilir. Analist önümüzdeki günlerde Bitcoin’in 15.000 dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Bitcoin ve Türk Lirası

“1 BTC kaç TL” sorusunun yanıtına gelecek olursak, BTC şu anda 134.970 TL’den işlem görüyor. Bitcoin’in 140.000 TL’nin üzerine çıktığı göz önüne alındığında piyasadaki genel düşüş ile birlikte TL bazında da geri çekilme olduğu görülüyor.

Bununla birlikte Bitcoin küresel anlamda bir rekor kırmasa da USD/TL paritesi sebebiyle TL bazında rekorunu bu sene kırdı. Özellikle enflasyonun artması ve doların aşırı yükselmesi sebebiyle Türk yatırımcıların da Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı ilgisinin artmaya başladığı ifade edilebilir.

Bitcoin Artışı Devam Edecek Mi?

Analistlere göre her ne kadar kısa vadede çeşitli geri çekilmeler beklense de orta ve uzun vadede BTC’nin artış hareketini devam ettirmesi gerektiği düşünülüyor. Analistler özellikle 2020 yılı bitmeden herhangi bir ayı piyasasının başlamayacağını ve hatta yükselişin 2021 yılının ilk aylarında da devam edeceğini düşünüyor.

Bazı analistler 20.000 dolarlık rekor seviyenin üzerinin görüleceğini ifade ederken bazı isimler 100.000 dolar ve 315.000 dolar gibi çok daha yüksek seviyeleri işaret ediyor. Bitcoin fiyatlarında her zaman yüksek volatilitenin olduğunu ve özellikle artış zamanlarda yatırımcıların daha da dikkatli olması gerektiğini düşünen önemli isimler risk yönetimi konusunda da yatırımcıları uyarıyor.

Örneğin; piyasanın tecrübeli analistlerinden Peter Brandt mutlaka stop order kullanılması gerektiğini ve herhangi bir düşüş anında riskin en aza indirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin fiyatlarının sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için düzeltmelerin gerekli olduğu ve Bitcoin fiyatı uzun vadeli beklentilerinin hala pozitif olduğu anlaşılıyor. Bitcoin haberleri ve analizler için BitcoinHaber.net internet adresini ziyaret etmeyi unutmayın.