Yatırımcıların son zamanlarda ilgisini çeken Bitcoin yeni bir gelişmeyle takipçilerini şaşırttı. Piyasa hacmi ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kısa süre önce Bitcoin ve kripto para birimlerini ödeme aracından çok, spekülasyon aracı olarak tanımlamıştı. Bu açıklamanın ardından yatırımını Bitcoin'e yapanlar büyük oranda satış gerçekleştirdi. Gelen satışlar sonrasında 52 bin dolara çekilen bir adet Bitcoin'in piyasa hacmi de 1 trilyon doların altına çekildi.

Elon Musk ise dün bu saatlerde "Tesla aracınızı Bitcoin ile satın alın" açıklamasında bulundu. Şirketinden Tesla araç alacakların ödemeyi Bitcoin ile yapabileceğini söyleyen Elon Musk, Twitter üzerinden şunları aktarmıştı:

"Tesla yalnızca dahili ve açık kaynaklı yazılım kullanıyor ve Bitcoin devrelerini doğrudan çalıştırıyor. Aracınızı bizden Bitcoin ile aldığınızda, Bitcoin yaygın para birimine dönüştürülmeyecek, kendisi olarak saklanacak."

Bu iki açıklamadan sonra, Bitcoin'in toplam piyasa hacmi 31 milyar dolar düştü.

Son 24 saat içinde 52 bin 129,25 ve 57 bin 262,38 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, günlük %4 oranda ve haftalık %10,46 oranda düşüş yaşadı.

Kripto para piyasalarında Ethereum da bir gün içinde %6 oranda kayıp yaşadı. Haftalık düşüş oranı %14'e yaklaştı.

Tether ise %0,01 artarken, piyasa hacmi 40.33 milyar dolara yükseldi.

Kripto para piyasalarına yönelik kurumsal ilginin artmasının ardından yaşanan hızlı tırmanışla, kripto dünyasında toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak'ta 1 trilyon doları bulmuştu.