Bitcoin'deki sert düşüş birçok Altcoin'i de etkiledi. Haftalardır yatırımcısına ciddi kar getiren kripto para piyasası kötü gidişe dur diyemedi. Bu sabah Bitcoin'de yaşanan ani düşüşle birlikte, 60 bin doların üzerindeki bir Bitcoin'in değeri 51 bin dolara kadar düştü.

Bu gelişmenin ardından Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot ve Stellar gibi büyük alt koinlerde yüzde 20'yi aşan değer kaybı yaşandı.

Türkiye'den de ciddi yatırımcı çeken Altcoin'lerde %20'den fazla değer kaybı yaşandı. BTT ve HOT değeri oldukça azaldı. Bitcoin ilerleyen saatlerde 55 bin doların üzerine çıkınca, Altcoin'lerde bir miktar toparlanma göze çarptı.

Son aylarda yüzde 62 seviyelerinden yüzde 52'ye kadar düşen Bitcoin'in piyasa hakimiyeti, şimdi yüzde 53'ü geçti. Kripto para piyasasında 1 trilyon doları aşan yatırımla Bitcoin en popüler coin oldu. İkinci sırada Ethereum, üçüncü sırada Binance Coin geliyor.

Kripto Paralar Neden Düştü?

Sabah saatlerinde, ABD hazinesinin birkaç finans kurumunu kripto para aklama ile suçlamasıyla ilgili doğrulanmamış bir haber Twitter'da paylaşıldı ve saatler içerisinde binlerce retweet alarak yayıldı. Twitter'den paylaşılan gönderi 1 saat içinde piyasadaki 288 milyar dolarlık kripto parayı eritti. Daha sonra bu tweet'in inandırıcı olmadığı söylendi ve durum az da olsa toparlandı. Hesaplama gücünü gösteren hash oranı da yarı yarıya düşmüştü. Madencilerin Çin'de yaşanan toplu kesintilerden etkilendiği anlaşıldı.

Türkiye'de geçtiğimiz gün kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılamayacağı açıklanmıştı. Yeni yönetmelikle birlikte, Türkiye'de kripto para ile herhangi bir ürün veya hizmet alımı yasaklandı.

Dünyada ise Tesla otomobilleri Bitcoin ile satın alınabiliyor ve buna benzer örnekler var.

Editör: TE Bilişim