2022 yılına girmemizle beraber milyonlarca kişinin alacağı maaşlar belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emekli ve memur zammı belli oldu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından maaşlar açıklandı. Her maaşa zam geldiği gibi o maaşa da zam geldi. Dikkat! 10 Ay Boyunca 4272 TL Alabilirsiniz! İşte, Şartlar... 

Asgari ücrete zam gelmesiyle beraber pek çok kişi işsiz kaldığından dolayı işsizlik maaşları araştırılmaya başlandı. Tüm maaşlara zam gelmesiyle beraber işsizlik maaşına da zam yapıldı. Peki, 2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu?  

İşsizlik Maaşı Kaç TL Oldu?  

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? İşsizlik maaşı kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işinden çıkarılan vatandaşlara verilen maaşa verilen addır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirli şartları taşıyan kişilere işsizlik maaşı yeni iş bulana kadar verilmektedir. İşsizlik maaşı 2022 Ocak ayı itibariyle zamlandı. İşsizlik maaşı kaç TL oldu?  

  • En düşük işsizlik maaşı 2137 TL,  
  • Orta kademe işsizlik maaşı 2541 TL,  
  • En yüksek işsizlik maaşı 4272 TL olarak belirlenmiştir.  

İşsizlik Maaşı Başvuru Nasıl Yapılır?  

İşsizlik Maaşı Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. İşinden ayrılan vatandaşlar işinden ayrıldığı hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde başvuru yapması gerekiyor. Başvurular elektronik ortamdan veya yüz yüze yapılmaktadır. Elektronik başvurular için www.iskur.gov.tr adresine giriş yapabilirsiniz.  

Editör: TE Bilişim