Dolar kuru yatırımı yapan yatırımcı bu sene sonunda dolar kurunun ne kadar olacağı ve ne kadarlık bir artış olmasının beklenti dahilinde olduğunu haklı olarak soruyor.

Dolar yatırımı yapmak isteyen ve 2018 dolar kuru ne kadar olacak, 2018 yıl sonu dolar ne kadar olacak? Sorularını sormayan yatırımcı görmek neredeyse imkansız.

Yatırımcılar dolar kurunun TL karşısında ne kadar değer kazanacak olduğunu ve kendilerinin bu oranlara göre ne kadar kazanç sahibi olacaklarını sorarken, bazı yatırımcıların dolar kuru ile ilgili yıl sonu beklentisi 5 TL sınırının üzerinde olabilmekte.

İngiliz Finans Devleri 5.18 TL Ve Üzeri Diyor

İngiliz finans devlerinin Türk Lirası karşısında bu sene sonunda dolar fiyatının en az 5.18 TL olacak olduğunu tahmin ettiği, tam tahminlerin ise 5.25 TL seviyesi ve üzerinde olabileceği yönünde olduğu ifade ediliiyor

Bazı İngiliz finans kuruluşları dolar kurunun 2018 sonunda 5.50 TL seviyesine kadar çıkarak tarihin rekorunu kırma olasılığı olabilecek olduğunu, bu durumun beklenti dahilinde olduğunu ve Türkiye'nin siyaset ve içişlerinde alacak olduğu ve atacak olduğu adımlara bağlı bir durum olduğunu belirtiyorlar.

Editör: TE Bilişim