Dolar kurunda fiyatlar düşüyor. ABD doları değer kaybederken, Türk Lirası ise değer kazanıyor. 5.58 TL seviyesini 1 hafta içerisinde test etmesinin ardından 5.33 TL seviyesine gerileyen dolar, hafta sonu düşüş yaşarken kur düşüşü real piyasaya ise yansımıyor. Dolar kurunun düşmesini sağlayan faktörlerden birisi olarak dolara olan yerel talebin azalması değil, Apple'ın karlılık uyarısı dolayısı ile suni olarak bir anlık endişe ile yükselmiş olması gösteriliyor.

Dolar kuru bu sene düşecek mi?

Dolar kurunun düşüşlerinin devam edip etmeyecek olduğu piyasalara bağlı olarak düşebilir. Dolar kurundaki beklentiler Merkez Bankası 2018 yıl sonu tahminini karşılamazken, 2019 yılı için Merkez Bankası tarafından henüz anket yapılmış değil. Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi anketinin belirli aralıklarla yapılıyor olması ve yıl sonunda kurun ne kadar olacağının tahmin ediliyor olması dolar kuruna yönelik ilginin zaman zaman azalması, zaman zaman artmasını sağlıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed sabırlı olacak ve esnek politikalar ile hazırlıklı olacak" açıklamalarının da ABD'nin olası dolar kuru düşüşlerine karşı hazırlıklı olduğunu ve problemlerin olmasını istemediğini açıklaması ile kur düşüşleri yavaşlayabilir.

Editör: TE Bilişim