Dünya ekonomisi ülkemizi de etkilemeye devam ediyor; yatırım yapacaklar dikkat dolar ve altın har an düşüp, kalkabilir. İnsanlar elinde belirli bir para olduğu zaman hemen bir yatırım yapmaya kalkışıyorlar. Yatırım için en uygun sermaye dolar ve altın olarak ülkemizde öne çıkıyor. Bu aralar iki yatırım aracı da risk olarak çok yüksek boyutlara çıkmış durumda, dünyanın aldığı hal hastalık, eylemler derken her şey yerinden oynadı ve şu sıralar düzene girecek gibi gözükmüyor. Özellikle dolar da ki dalgalanma yatırımcının gözünü korkutacak cinsten; sizlerde yatırım yapacaksanız bu habere dikkat edin; işte detaylar

ABD karıştıkça dolar dalgalanıyor

Dolarla başlayalım; dünyanın çoğu ülkesi alışveriş aracı ve para birimi olarak doları kullanıyor; doların bu kadar çok dalgalanması da ülkelerde yaşanan krizleri büyütüyor. Ekonomi bir örümcek ağından farksız ilerlerken ülkeleri ve insanları bu ağ için de hırpalamaya devam ediyor. Doların yükselip düşmesi genel olarak ABD siyasi politikaları ve ülke içi düzenine bağlıdır. Bundan bir hafta önce dünyada ABD karışacak boyuta gelecek denilseydi kimse inanamazdı ama karıştı. Sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkede her şey normale dönene kadar yatırım için çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bir bakmışsınız on yatırıp yüz alırken bir anda sıfıra da düşme ihtimalini vardır.

Altın biraz daha belirledi kendini

Altın diğer piyasa durumlarına göre kendini daha çok öne çıkardı; dünyada savaş olduğu sürece altının düşme ihtimali de yoktur. Biraz dalgalanabilir ama enin de sonunda kalkar. Şimdi ülkemiz de ve dünyada büyük bir savaş var; bu savaş hastalık savaşı ve kimin galip geleceği belli değil. Piyasa bu duruma gelmişken altında düşme olmaz ama bu kadar yüksek durumda olan altından kar etme ihtimaliniz de çok yüksek gözükmüyor. Sizlerde para yatırmak isterseniz altın dolara göre daha büyük garanti olabilir ama yine söylüyoruz, ekonomi şu an çok sallantıda ve dalgalanmanın önlenmesi imkânsız gibi bir duruma geldi.

Editör: TE Bilişim