Türkiye'ye döviz girişi sağlanmasının da hedeflendiği toplantı bugün saat 15.30'da.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay açıkladığı Ekonomi Reform Paketi, piyasaları dalgalndırmaya devam ediyor. Türk ekonomisini güçlendirecek adımlar yabancı yatırımcıya tanıtılmak isteniyor. Yeni yatırımcılar çekmek için önemli bir fırsat olarak görülen toplantıda, Bakan Elvan tarafından AB'li elçilerle görüşme ayarlandı.

Video konferans yöntemiyle yapılacak olan bugünkü toplantıda, Ekonomi reformlarına dair bir sunum yapılacak. Türkiye ekonomisinin genel görünümü hakkında sorular yanıtlanacak.

Türkiye'deki yatırımcıları bekleyen avantajlara vurgu yapılması, bu sayede ülkeye döviz girişi sağlanması hedeflendi.

Ekonomi Reform Paketinde; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam temelinde büyüme hedeflerimiz var.

Erdoğan, paketi "Ekonomik reform paketimiz, Türkiye’yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içeriyor." şeklinde tanımladı.

Kurumsal yapının güç kazanması, yatırımların teşvik edilmesi, rekabet politikaları, iç ticaret ve piyasa denetiminin kolaylaştırılması gibi maddeler içeriyor.

Ekonomi Reform Paketi ile yatırım teşvik sistemi geliyor.

Rekabet politikaları çerçevesinde, dijital piyasalarda adil rekabeti geliştirmek için serbest pazar ilkeleri ve Avrupa Birliği düzenlemeleriyle uyumlu adımlar atılacak. Dijital piyasaların düzenlenmesine yönelik kanun teklifi hazırlanacak.

Doğalgaz, elektrik enerjisi, madencilik, petrol, doğalgaz çalışmalarında üretim ve yatırım ortamı iyileştirilecek.