Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün açıkladığı Ekonomi Reform Paketi ile çiftçilerin yüzünü güldürdü. Buna göre; ürünler artık halde ve tarlada kalmayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu paketle birlikte hiçbir mahsulün tarlada kalmamasını ve elektronik pazarlama sistemi sayesinde satılmasını sağladı. Yeni haber hal esnafını mutlu etti. Peki yeni Ekonomik Reform Paketi ne zaman devreye giriyor?

Dijital pazar yeri ve sözleşmeli tarım modelini başlatan reform paketinde tarımsal arz ve talep işleyecek. Çiftçi, ürünü için mutlaka bir pazar bulacak. Tüketici de esnaf da istediği kalitede ürün bulabilecek.

Yeni kararla birlikte artık sebze meyve kaybı yaşanmayacak. Ürünler için soğuk zincir uygulaması başlatılacak. Bu da ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarını düzenleyecek.

Yeni Hal Yasası Teklifi Meclis'e sunulacak. Toptan, perakende ve üretim aşamalarında gıda zincirinin anlık takibi yapılabilecek. Rapor sunulacak.

Portaldaki ürünler çeşitlerine göre detaylı olarak listelenecek. Ürünlerin tarladan dijitale sergilendiği yeni sistem için bir borsa altyapısı oluşturulacak. Büyük marketlerin piyasası ele geçirmesine son verilecek.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan konuyla ilgili şunları aktardı:

"Bu sistemle üretim planlaması yapılmış olur. Piyasalardaki talebe göre planlama yapılması gerekiyor. Bu yapılmazsa geçen sene patates ve soğanda yaşanan sorunlar tekrarların. Çiftçi doğru yönlendirilirse bu ürünlerde fiyat dalgalanmaları yaşanmaz. Ekonomi Reform Paketi'ni olumlu buluyor, sahada uygulamasını hep beraber bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim