Ülkemizde pandemi dönemi ile insanlar zor ekonomik şartlar içinde yaşamaya başladı, her geçen gün daha da şartlar zorlaşıyor. Emekli vatandaşlar için ise hayat daha zor çünkü onlar belirli bir yaşa gelmiş ve o ücretten başka da gelirleri yoksa emekli maaşı ile geçinmeye çalışacaklar. Bunu bilen devletimiz onlara teselli amaçlı bayram öncesi ikramiye dağıtmaya başlamıştır. Son birkaç yıldır iki bayram öncesi yatan bayram ikramiyeleri bu senede yatacak. Ne kadar emekli varsa bu paradan yararlanıyor ve ülkemizde emekli sayısı hiç de az değil.  8 milyon emekli var ve tam rakam olarak söylemiyoruz, bu kadar insan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyordu. Onlar için beklenen gün çok yakın ve emekli ikramiyelerinin yatma zamanı geldi.

Emekli ikramiyeleri yarın yatmaya başlayabilir

Salgından dolayı insanlar çok zor günler yaşarken emekli ikramiyeleri az da olsa bu ikramiye parası ile teselli bulabilir. Maaşlar geldiği gibi gidiyor, kira da oturan emekliler için hayat daha zor. Belki küçük şehirlerde şartlar idare ediyor ama büyük şehirlerde emeklilik yaşayan kişiler için sadece kira 1500 TL seviyelerinde yer alıyor. Buda çoğu emeklinin maaşına tekâmül ediyor. Geçinmek için çoğu emeklimiz yeniden iş hayatına atılmaya ve ek işle yapmak için çalışmalar başladı. Saysanız belki de 1 milyondan fazla emekli kişi yeniden çalışmaya başladı. Bu ikramiyenin nereye kullanılacağı da belli olsa da en azından çoğunun borçlarına yatırmasını sağlıyor. Emekli ikramiyelerinin yarından sonra yatması bekleniyor.

Emekli ikramiyesi ne kadar olacak?

Yatmaya başladığı zamandan bu yana emekli ikramiyesi hep bin TL olarak yattı ve her şeye zam gelirken onlara bir türlü zam gelmedi. Genel olarak da emekli için yüzde 5 den çok zam gelmiyor. Bu senede aynı şekilde yatacağı konuşulan emekli ikramiyelerine yüzde 10 gibi bir zam yapıldı ve 1100 TL olarak yatacağı açıklandı. 100 TL ile emekliler için bir sorun hallolur mu? Bilinmez ama ne olursa kar diye bir durumda söz konusu olmuştur. Yarından itibaren yatması planlanan emekli ikramiyeleri bu sene 1100 TL olacak yatacaktır. Sokağa çıkma yasağı olduğundan bu maaşların nasıl alınacağını da merak edilen emekliler yapılan açıklamalara odaklanmış durumda bekliyor.

Editör: TE Bilişim