SSK emekli maaşı zam oranları belirlendi ve her emekli vatandaş için %10.2 oranında zam yapılmasına karar verildi. Emekli vatandaşlar, alacak oldukları zammın ne kadar olacağını ise bugünden hesap etmeye başladılar. En düşük SSK emekli maaşı gelen %10'2 oranında zam ile beraber 2.000 yılından sonra emekli olan SSK emeklisi bir vatandaşın alacak olduğu en düşük ücret olarak 1.125 TL olduğu açıklandı. Bu hesaba göre 2.000 yılından sonra emekli olmuş olan vatandaş aldığı farklar ile birlikte en düşük 1.125 TL maaş almaya başlayacak ve bu sınırın altına düşmeyecek.

En düşük emekli memur maaşı ne kadar oldu?

En düşük emekli memur maaşı 2019, hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan resmi açıklamada, en düşük emekli memur maaşının "En düşük memur emekli aylığı 2 bin 149 liradan 2 bin 379 liraya yükselmiştir" olduğu açıklandı. 2.379 TL alacak olan en düşük emekli memur, SSK emeklilerine göre 1.000 TL'den daha fazla farkla emekli maaşı alacak iken SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise çok daha düşük oranlarda ücretle geçinmek zorunda kalacak.

SSK ve Bağ-Kur zamlı maaşlar ne zaman yatacak olduğu ise bu ayın 17'si ila 28'i arasında her emeklinin hesabına yatmış olacak.

Editör: TE Bilişim