2020 yılı içerisinde yaşanan ve tüm ülkeyi ekonomik yönden etkileyen pandemi sebebiyle ikinci el araba fiyatları da etkilenmişti. Bildiğiniz üzere ikinci el araba fiyatları iki katına çıkmıştı. Hal böyle olunca araba alım-satımı %30 ve %50 oranında düşüş yaşandı. Salgın döneminde sıfır araç üretimine son verilince ikinci el araba fiyatları patlamış ve vatandaş araba almaktan vazgeçmiştir. Araba fiyatlarında yaşanan düşüş ve kış aylarının gelmesi sebebiyle ikinci el araba fiyatları düşüyor mu? Sorusu sorulmaya başlandı. Biz de bu sorunun cevabını sizlere vermeye çalıştık.

İkinci el araba fiyatlarında yaşanan düşüş ve kış aylarının gelmesi sebebiyle galericiler bu dönemi en iyi araba alacak dönem olarak belirledi. Yaz aylarında yaşanan yoğunluk sebebiyle fiyatların artacağı tabir ediliyor.

İkinci el araba fiyatlarında yaşanan yükseliş sonunda sona erdi. Satışların azalması sebebiyle fiyatlarda düzenleme yapan galericiler, araç fiyatlarının yaz aylarında yeniden yükselişe geçeceğini tahmin etti. Bu nedenle otomobil alacak kişiler için en uygun dönemin bu aylar olduğunu belirtti.

İkinci El Araba Fiyatları Düşüyor Mu?

İkinci el araba fiyatları, pandemi sebebiyle üretimi duran sıfır araçların piyasaya girmesiyle düşüşe geçti. Galericiler araç fiyatlarının yaz aylarında yeniden yükselişe geçeceğini beklediğini ve bundan ötürü arça almak için en uygun dönemin bu zaman olduğunu belirtti.

Koronavirüs salgını sebebiyle bir çok otomobil üreticisi üretime ara verdiğinden ötürü Türkiye de ikinci el otomobil piyasası çok etkilenmişti. Artış gösteren talepler sebebiyle ikinci el otomobillerin sıfır araçtan bile pahalıya satıldığı dönemler olduğu için galericiler tarafından şuan araç almak için doğru vakit olduğu belirtildi.

İkinci El Araba Almak İçin En Uygun Zaman!

İkinci el araba alım satımı yapan Egemen Kurtçu:

"İkinci el piyasası şu an araç almak isteyenler için en doğru zaman. Sıfır araçlar ülkeye girmeye başladı.Geçen ay 90 TL'ye sattığımız bir araç bu ay 82 bin TL'ye düştü. Yüzde onluk bir düşüş söz konusu. Ancak daha fazla düşeceğini de düşünmüyorum" dedi.

İkinci el araç sorumlusu Muharrem Varol:

"Pandemi falan derken sıfır araç piyasası oldukça daralmıştı. Taleplerden dolayı fiyatlar sürekli ikinci elde yukarıya çıkmıştı. Sıfır araçlar ülkeye giriş yapmaya başladı. Bu dönemde sıfır araç satışlarımız oldukça arttı. Piyasa suni bir şekilde yükselmişti. Mevcut piyasa fiyatı yerine oturuyor" dedi.

İkinci el araba almaya gelen emekli öğretmen Nizamettin Gören:

"Şu an fiyatlar daha uygun. Pandemi bitince fiyatların artacağını düşünüyorum. Onun için fiyatlar atmadan otomobil almaya geldim" dedi

Editör: TE Bilişim