Venezuela halkının uzun yıllardır yaşadığı ekonomik krizde Devlet Başkanı Nicolas Maduro, halkın sürekli olarak ekonomisinin kötüye gittiğini gördü ve halkın ekonomik olarak kötü durumda olmasının suçunu sürekli dış ülkelere atarak ''dış düşmanlar ekonomimizi hedef alıyor'' dedi. Bank of England kasasında 1.2 milyar dolar değerinde altını olan Venezuela'nın altınlarını geçtiğimiz günlerde geri istediği, kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun ise Theresa May'e bir mektup yazarak Bank of England kasasında 1.2 milyar dolar değerindeki altının kalması konusunda İngiliz hükümetini uyardığı iddia edildi.

Juan Guaido'nun İngiltere'yi uyarma nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. İngiltere'yi uyaran JUAN GUAİDO'nun eğer 1.2 milyarlık altınların geri verilmesi halinde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun bunu halkı bastırmak için kullanacak olduğunu açıkladığı iddia edildi.

8 gün süresi var!

Nicolas Maduro'ya 8 gün süre veren İngiltere ise, 8 gün içerisinde demokratik bir seçim düzenlenmez ise Juan Guaido'yu başkan olarak tanıyacak olduklarını açıklamış ve Venezuela'nın başkanı olarak Nicolas Maduro'yu tanımayacaklarını açıklamıştı.