BLOG YAZARAK PARA KAZANMA

Büyük ihtimalle uzun vadede internetten para kazanmanın en iyi yollarından biri Blog yazarak para kazanmadır. Başlamak için çok iyi bir yazar olmanıza gerek yok. Çünkü kolay bir yolu var; uygun ücretlerle makale satın alabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmak için yeterli trafik oluşturmalısınız. Bunun için sürekli ve düzenli olarak çalışmanız gerekmektedir.

İşte bazı fikirler:

  • Google Adsense kullanabilirsiniz.
  • Satış ortaklığı yapabilirsiniz.
  • Çevrimiçi kurslar verebilir, E-kitap yazabilirsiniz.
  • İşletmeler ve blog yazarları için danışmanlık hizmetleri verebilirsiniz.
  • Sponsorlu içerik yayımlayabilirsiniz.

Kazancınız yazdığınız konulara ve verdiğiniz çabalara bağlıdır. Birkaç yüz dolardan bir milyon dolara kadar para kazanabilirsiniz.

MAKALE YAZARAK PARA KAZANMA

Makale yazarak para kazanma, internetteki en garanti kazançlardan birisi makale yazarak para kazanmaktır. Aracı siteler kullanarak isterseniz siparişe göre isterseniz de hazır makale olarak makale yazabilirsiniz. Hazır makale için çoğu site 100 kelime başına 1.5-2 tl gibi miktarlar vermektedir. Eğer hiç tecrübeniz yoksa başlarda biraz zorlanabilirsiniz. Ama bir süre sonra hem makale yazma hızınız artacak hem de daha kaliteli içerikler üretebileceksiniz. Bu sayede yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Makale yazarak para kazanma yönetimine ek iş olarak başlayan çoğu kişi şuan tam zamanlı ve profesyonel olarak bu işi meslek haline getirmiştir.

İNSTAGRAMDAN PARA KAZANMA

İnstagramdan para kazanmak için, ilgi çekecek bir sayfa oluşturup organik takipçi sayısını yükselterek hesabınızı satabilir, reklam verebilir, satış ortaklığı yapabilirsiniz. Üstelik kazanabileceğiniz miktarların bir sınırı yoktur. Ne kadar çok organik takipçi sayınız olursa kazanabileceğiniz kazanç da o kadar yüksek olacaktır.

YOUTUBEDEN PARA KAZANMA

Youtubeden para kazanmak için, iyi bir kanal fikriniz olmalı, sürekli ve düzenli şekilde kaliteli videolar yüklemelisiniz.

Öncelikle kanalınızda hangi tür videolar paylaşacağınızz karar vermeniz gerekmektedir. Youtubede bulunan milyonlarca insan farklı tür videolara ilgi duymaktadır. Burada önemli olan nokta, düzenli ve sürekli olarak video çekimi yapıp izleyici sayısını yükseltmenizdir. Youtubenin izlenme başına ücret ödemesinden hariç, kanalınızın içeriklerine göre alacağınız reklamlardan da yüksek miktarlar kazanabilirsiniz.

DROPSHİPPİNG İLE PARA KAZANMA

En kısa tabiri ile “araclık” diyebiliriz.

Drop shipping ile para kazanmak için global olarak hizmet veren bir e-ticaret platformunun ürünlerini başka bir e-ticaret platformunda satışa sunuyorsunuz. Satışa sunduğunuz ürün satın alınınca, ürünü tedarik edip satın alan kişiye gönderiyorsunuz. Hatta artık bu iş o kadar ilerledi ki, siz hiç satın almadan direk müşteriyi, ürünü satan satıcıya yönlendirip komisyonunuzu alıyorsunuz. Böylelikle ne satış öncesi ne de satış sonrası işlemlerle ilgilenmiyorsunuz.

Bu işin en iyi yönü, hiçbir sermayeye ihtiyaç duymadan yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilmenizdir.

AİRDROP İLE PARA KAZANMA

Aiprdrop ile para kazanmak için, telegramda aiprdrop kanallarına katılabilirsiniz.

Kripto paraların popülerliğinin artmasıyla birlikte piyasaya yeni girmek isteyen kripto paralar, kendilerini tanıtıp yeterli kitleye ulaşmak için airdrop kampanyaları yaparak erken erişim sağlayan kullancılarına, belirli miktarlarda kendi koinlerinden vermektedirler. Bu koinleri satarak veya ileriki dönemler için yatırım yaparak para kazanabilirsiniz.

OYUN OYNARAK PARA KAZANMA

Online olarak oyunlar oynayıp, geliştirdiğiniz karakteri satarak ya da oyun içindeki eşyaları satarak yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Örnek olarak Knight Online, Silkroad Online, Metin2, PUBG, Cs Go vb. sayılabilir. Daha detaylı anlatacak olursak mesela Knight Online oyununda karakterinizle oyun için para kazanarak, bunu birçok oyun sitesine satabilirsiniz. Bu işi meslek haline getiren birçok insan bulunmaktadır.

FREELANCER OLARAK PARA KAZANMA

Herhangi bir iş kategorisinde bir yeteğiniz varsa, bunları internette sergileyerek satışlar yapabilir ve para kazanabilirsiniz. Bunun için bir çok freelancer siteleri bulunmaktadır. Özellikle yurtdışı freelancer sitelerini kullanarak yurtdışındaki kişilere dolarla iş yapabilir ve oluşan kur farkıyla yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Bu siteler çok fazla freelancerı bünyesinde bulundurduğundan dolayı, başlarda satış yapmanız zor olabilir. Bunu aşmak için belirli miktar satış yapana kadar, ücretlerinizi düşük tutmalı ve referans elde etmelisiniz. Örnek olarak Fiverr, Bionluk, SadeceON, Upwork sayılabilir.

Editör: TE Bilişim