İş Bankası kredi mevduat hesabının açılmasından sonra nakit paranız olmasa bile hesap üzerinden tüm alışverişlerinizi, borç ödemelerinizi ve nakit para çekim işlemlerini kolay bir şekilde halledebilirsiniz. İş Bankası kredi mevduat hesabı açmak isteyenler öncelikle bankanın en yakın şubesine T.C. kimlik belgesi ile gidip bankanın müşterisi olmalıdır.

İş Bankası Kredi Mevduat Hesabı Nereden Açılır?

İş Bankası kredi mevduat hesabının açılacağı kanallar detaylı bir şekilde verilmektedir:

  • Bankanın telefon bankacılığı üzerinden kredi mevduat hesabı açabilirsiniz. Bunun için cep telefonlarınızın arama bölümüne 0850 724 07 24 numaralı müşteri hizmetleri hattına bağlanmanız gerekir.
  • Bununla birlikte bankanın en yakın şubesine giderek ya da internet şubesi ya da İşCep mobil bankacılık uygulaması üzerinden de online bir şekilde kredi mevduat hesabını açabilirsiniz.
  • İş Bankası bankamatikleri üzerinden de mevduat hesabının açılması mümkündür. 7 gün 24 saat boyunca işlemlerinizi halledebilirsiniz.

İş Bankası Kredi Mevduat Hesabı Limit Değişikliği Yapılabilir Mi?

İş Bankası kredi mevduat hesabında limit değişikliğine gitmek için bankanın müşteri temsilcisi ile irtibata geçmek gerekir. Talep ettiğiniz limit miktarını banka değerlendirir ve uygun görülmesi durumunda limit arttırma başvurunuz o gün içinde onaylanır. İş Bankası kredi mevduat hesabının limitinin arttırılma işlemi İşCep uygulaması ya da internet şubesi üzerinden online bir şekilde yapılmaktadır. Limit azaltmak için de aynı kanalları kullanmanız mümkündür.

İş Bankası Kredi Mevduat Hesabı Bakiye Nereden Öğrenilir?

Aşağıda İş Bankası kredi mevduat hesabının bakiyesini sorgulamak için takip edilmesi gereken adımlar tek tek verilmektedir:

  • Bakiyenizi sorgulamak için bankanın İşCep mobil uygulamasını, internet şubesini ve İş Bankası ATM’lerini kullanmanız mümkündür.
  • Üstelik verilen kanallar üzerinden 7 gün 24 saat boyunca istediğiniz zaman diliminde sorgulama işlemini yapabilme şansınız da vardır.
  • İşCep mobil bankacılık uygulaması üzerinden bakiye sorgulama işleminin yapılması için öncelikle internet şifresi ve müşteri numarası ile güvenli bir şekilde giriş yapılması gerekir.
  • Daha sonra “Krediler” sekmesi üzerinden “Ek Hesaplarım” kısmına gidin. Buradan da sırasıyla “Ek Hesap Bilgilerim” demeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda “Hesaplar”, “Hesap Bilgilerim” ve “Detay” diyerek de bakiye sorgulama işlemini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Açılan sayfada kullanılacak limit, ödenecek borcun son ödeme tarihi ve uygulanacak faiz oranı detaylı bir şekilde yer alır.
  • İnternet şubesi üzerinden bakiye sorgulamak için ise “Kredilerim” sekmesine gitmeniz gerekir. Daha sonra “Kredi Bilgilerim” ve “Ek Hesaplarım ve Hesaplarım” sekmelerine tek tek tıklamalısınız. Ardından “Hesap Bilgilerim” ve “Hesap Detayları” sekmelerine tıklamanız sonucunda hesap bakiyeniz ile ilgili ayrıntılara ulaşmanız mümkündür.

İş Bankası Kredi Mevduat Hesabı Kapatma İşlemleri Neler?

İş Bankası kredi mevduat hesabı kapatılması için öncelikle bankaya borcunuzun olmaması gerekir. İşCep mobil bankacılık uygulaması ile kredi mevduat hesabını kapatmanız için öncelikle uygulamaya girip “Krediler” sekmesine tıklamanız gerekir. Daha sonra “Ek hesaplarım” kısmına gidiniz ve kredi mevduat hesabınızı kapatmak için adımları tamamlayın.

İnternet şubesi üzerinden İş Bankası kredi mevduat hesabının kapatılması için ise “Kredilerim” sekmesine tıklamanız gerekir. Ardından “Ek hesap” demeniz gerekir. “Kapatma” butonuna bastığınız zaman direkt olarak kredi mevduat hesabını kapatmış olursunuz.

İş Bankası bankamatikleri üzerinden de kredi mevduat hesabı kapatma işlemini yapabilirsiniz. Bunun için ana menüye gitmeniz gerekir. Daha sonra “Diğer İşlemler” seçeneğine tıklamanız gerekir. Daha sonra “Başvurular” sekmesine tıklayın. En son olarak “Hesap Kapat” ve “Ek Hesap” sekmelerine bastığınızda İş Bankası kredi mevduat hesabı kapatılmış olur.

KAYNAK: http://www.bankacilar.net

Editör: TE Bilişim