İSTANBUL (AA) - İTÜ ETA Vakfı Başkanı ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, her branşta sporculara destek olduklarını belirterek, "Yetenekler eğitime devam edebilecekler. ​​​​​​​Eğitim sorumluluğumuz ile de örtüşen bu burs, ülkeye hizmettir." ifadelerini kullandı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji açıklamasına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının daha önce 52 vakıf üniversitesi ile sağladığı mutabakat, 11 okul ve 3 özel öğretim derneğiyle de imzalandı. Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü'nün imzalanması ile milli sporculara, ortaöğretim ve lisede de yüzde 100 burs imkanı sağlanmış oldu.​​​​​​​

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ETA Vakfı Başkanı ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, pandeminin hem olimpiyat oyunlarının hem de Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ertelenmesine neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Pandeminin zorunlu kıldığı online ve hibrit eğitim sürecinde, sportif içerikler de özenle oluşturuldu ve uygulandı. Elbette hedef, nesiller boyu başarılı olmak ve sağlıklı yaşamak.

Sporcu çocuklarımıza üretilen bu destek, başarıya ödül değil, teşvik etmek içindir. Biz kurum olarak, okul mu, spor mu ikilemini yaşatmayan anlayışı sergiliyoruz. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak voleybolda, basketbolda dünya şampiyonlukları yaşamış bir geleneğe sahibiz. Yüzmede, atletizmde, her branşta sporculara destek oluyoruz. Yetenekler eğitime devam edebilecekler. Eğitim sorumluluğumuz ile de örtüşen bu burs, ülkeye hizmettir. Türkiye artık bir spor ülkesidir. Yeteneklerin heba olmaması için fırsat eşitliği açısından da çok anlamlı bir çalışma. Eğitim-spor bütünlüğü, artık yurt dışında gördüğümüz örnekler ile sınırlı değil. Bu yenilikçi program, çocuklarımızın, her alanda olduğu gibi sporda da dünyayla yarışına önemli katkı sağlayacaktır."

Kaynak: aa