Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşları yattı mı? Ocak ayına girdiğimiz bugünlerde en çok araştırılanlar arasında bulunan kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşları yatıp yatmadığı merak edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneği hakkında 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren başlayan başvuru tarihlerinin 31 Aralık 2020 tarihinden 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı. Peki, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşları yattı mı? İşte, merak edilenler…

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği alan kişiler ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını merak etmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ödeme takvimi duyuruldu.

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Maaşları Yattı Mı?

Aralık ayıyla ilgili işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödenekleri 5 Ocak 2021 tarihinde yapılacağını bildiren Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını belirtti. IBAN bilgisi olmayan kişilerin PTT Üzerinden ödeme alacağını duyurdu.

Kısa çalışma ödeneği bağlanan gün, işçinin 12 aydaki ortalama brüt maaşı önem arz etmektedir. Kısa çalışma ödeneklerinde asgari ücretin %150’sinin üzerinde artış yapılamamaktadır. Asgari ücrete gelen zamla beraber kısa çalışma ödenekleri de artmıştır. Geçen yıl net 4381 TL olan kısa çalışma ödeneğinin tavanı 2021 yılında net 5325 TL oldu.

İşsizlik Ödeneği Mayıs Ayından Sonra Artacak!

İşten çıkarılan bir kişinin işten çıkarıldıktan sonra son 4 aylık brüt gelir baz alınarak verilen paraya işsizlik ödeneği adı verilir. Yeni yıldaki asgari ücret artışı işsizlik maaşlarına nisan ayından itibaren artış gösterecek. Mayıs ayından itibaren işsizlik maaşı brüt, 1441 TL olurken, net 1420 TL olacaktır. İşsizlik ödeneği tavanı ise 2021 yılında brüt 2354 TL olurken, net 2335 TL olarak duyuruldu.

Başvuru Süreleri Uzadı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs salgını sebebiyle kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı başvurularının 1 Ocak 2020 tarihinden başlayan başvuruları 31 Aralık 2020 tarihinden 31 Ocak 2021 tarihine uzattı. Başvuru tarihi bitmeden siz de başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak isteyen kişilerin e-devlet şifreleriyle başvuru yapması gerekir.