Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Kısa çalışma süresi 1 Nisan'dan itibaren 3 aya kadar uzatıldı.

31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerlerini ilgilendiren bir haberle sizlerleyiz. İş yerleri kısa çalışma süresi için 1 Nisan'dan başlayarak 30 Haziran'a kadar başvuru yapabilecek. Başvuru süresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 3 ay uzatıldı.

Daha önce ödenekten yararlanan işçilerin aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler için 1 Nisan'dan itibaren bu haktan yaralanabileceklerini açıklayan Bakan Bilgin, bugüne dek 3,7 milyona yakın çalışana 31,6 milyar lira ödeme yapıldığını söyledi.

2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışmadan yararlanan işverenler için Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında İŞKUR tarafından otomatik uzatma işlemi gerçekleştirilecek. İşverenler, Nisan ayı ve sonrası için çalışılmayan süreleri İŞKUR'a bildirecek. Kısa çalışma süreleri ve ödenekle alakalı tüm detaylar, 30 Haziran'a kadar İŞKUR'a bildirilecek.

Bilgin ayrıca, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin, işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.