Kredi ve kredi kartı borcu olan milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Salgın dönemi ile birlikte insanlar ekonomik olarak iyice zor günlere doğru ilerlediler. Borcu olan birçok vatandaş nakit sıkıntıları sebebiyle borçlarını ödeyemedi. Aynı süreçte bankalara olan kredi kartı ve kredi borçları da ödenmedi. Birçok insan için kredi kartı ve kredi borçlarında yasal süreçler başlatıldı. Bankalar iki dönem üst üste borcunu ödemeyen kişiler için 2 ayın sonunda bilgilendirme sağlayıp daha sonra bu borçları avukata vermektedirler.

Avukatlık olan kredi ve kredi kartı borçları yapılandırılarak ödenmezse 90 günün sonunda kişiler için yasal süreç başlar. İcra takibine düşmüş olur kredi ve kredi kartlarınızla ödeme yapmadığınız durumda borcunuz tahsili gecikmiş borç olarak kabul ediliyor.

Kredi Kartı Borcunu Ödememe

Borç hakkındaki bütün yasal takipler başlıyor. 90 gün içerisinde banka müşterilerine sözlü ve yasal yollardan ulaşım sağlayarak ödemelerini hatırlatıyorlar. Aynı zamanda bu süreçte gecikme zammı da uygulanmaktadır. Banka bu gecikme zamlarını kredi kayıt bürosuna bildiriyor. Aynı zamanda bu süreçte kişilerin kredi puanlarında düşüşler yaşanıyor. Ödenmemesi ve icralık olması durumunda ise kişiler bankanın kara listesinde yer alıyor.

Bu süreçlerle uğraşmamak ve kredi notunuzu düşürmemek için kredi ve kredi kartı ödemelerinizi zamanında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yüksek miktarda kredi kullanmak zorunda kaldığınız dönemde bu durumlar sizin için bir dezavantaja dönüşür. Sonrasında kredi sicilinizi düzeltmemiz ekstra bir zamanınızı alacaktır.

Editör: TE Bilişim