Kripto para birimleriyle ilgili son gelişmeler gündemden düşmedi. Rusya ile Ukrayna arasında olan çatışmadan dolayı hemen her piyasa yükselişe geçerken kripto para piyasası da nasibini aldı. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden’ın devlet kurumlarına kripto paralara daha fazla odaklanmaları için verdiği talimattan sonra bitcoin yükselişe geçti. Bitcoin, 3 Ocak tarihindeki rakamı yeniden yakalayarak 47 bin dolar bandını gördü.

Şuan da 46 bin 885 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin 11 Mart tarihinden bu yana %15’ten fazla arttı. Ethereum son 24 saatte %4.7’den fazla artış göstererek 3 bin 300 dolar seviyesini geçti bile.

ABD Hazine Bakanı’ndan Açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından yapılan açıklamadan sonra kripto paralar yükselişe geçti. Yellen tarafından yapılan açıklamada kripto paralar ile ilgili hala şüphelerinin olduğu fakat bu para birimlerinin yararlı olduğunu ifade etti. Ukrayna Rusya arasında olan savaşın da emtia fiyatlarını etkilediğini vurguladı. ABD’nin kısa sürede Rusya’ya bağımlı olduğu konuları azaltmayı planladığını ifade etti.