Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının çakılmasının sonucu olarak üst üste benzin ve motorine indirim gelmesinin ardından LPG’li araç sahiplerinin de yüzünü güldürecek haber bugün nihayet geldi.

Dünya genelinde korona virüsünün yayılmasını engellemek için hayatın durma noktasına gelmesi, petrol kullanımının düşmesine sebep oldu ve bu fiyatlara olumlu olarak yansıdı. 2 liralık bir düşüş yaşayan benzin ve motorin fiyatlarına rağmen, LPG’de düşüş yaşanmaması herkesin kafasını karıştırıyordu. Hatırlanacağı üzere LPG’ye 5 Mart 2020 tarihinde 7 kuruş gibi sınırlı bir indirim yapılmıştı. Bunun üzerinden 2 hafta geçtikten sonra ise 9 kuruşluk bir zam yansıyan LPG, büyük şehirlerde 3,40 lira ile 3,50 lira aralığında değişkenlik göstermekteydi. Yeni aya girilmesiyle birlikte LPG’de büyük bir düşüş yaşanacağını söyleyen sektör yetkilileri, bu indirimin yaklaşık 90 ile 95 kuruş arasında değişeceğini ifade etti.

Bu geceden itibaren geçerli olacak indirimlerden sonra büyük şehirlerde LPG’nin litre fiyatının 2,50 ile 2,60 lira arasında değişmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim