Hayır lokması döktürmek yüzlerce yıldır süren bir gelenektir. Geleneksel adetimiz un, su, şeker ve yağdan oluşan muhteşem bir lezzete sahip olan bir tatlıdır. Çok mutlu olduğumuz zamanlarda ya da üzüntülü bir günümüzde lokma dökülür ve dayanışma için bir araya gelinir. Bazen evin en büyüğü bazen ise lokma ustası tarafından dökülür sıcak sıcak lokmalar. Yörelere göre şeklinde değişikliler olabilir. Kimi halka şeklinde yaparken kimi minik minik yuvarlak halinde yapar. Görüntüsü değişse bile o muhteşem tadı nereye giderseniz gidin hep aynı lezzettir.

Milletçe geleneklerimize bağlıyızdır. Ama geleneklerimiz de teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Buna en güzel örnek tabii ki mobil lokmacıdır. Mobil lokma nedir diye merak ediyorsanız hemen sizlere açıklayalım. Eskiden hayır lokması döktürmek isteyen kişiler gider ve bir lokmacı ile anlaşırlardı. Lokma ustası gelir evinin önünde ya da caminin bahçesinde mis gibi lokmalarını kazan kazan dökerdi. Ama şimdi böyle ateş yakılabilecek alanlarımız olmadığı için daha hijyenik çözümler üretildi. Bu güzel çözüm ise mobil lokma sistemidir.

Lokma siparişi vermek istiyorsanız, bu işlemde mobil lokma sistemi temiz ve hızlıdır. Sizin evinizde saatlerce yapabileceğiniz hayır lokmalarını lokmacılar dakikalar içinde yapar ve servis ederler. Bu ustalar hayır lokmasını dağıtırken sizde değerli misafirleriniz ile ilgilenirsiniz.

Mobil Lokmacı Fiyatları Uygun mu?

Mobil lokma son yıllarda çok popüler olan bir alandır. Sebebi ise her şeylerini kendileri getirip kendilerinin yapmasıdır. Bu işlemde belirli paket sistemleri olmaktadır. Mesela lokma aracı, tabak, çatal, kürdan, peçete ve hayır lokması gibi içerikleri oluyor. Lokma tatlısının içeriği doğal ve ekonomik olduğu için düşünüldüğü gibi pahalı fiyatlar olmuyor.

Fiyatı belirleyen etkenler malzemenin kalitesi, lokmanın servisi ve hayır lokmalarının miktarıdır. Amaç hayır işlemektir. Bu yüzden de hayır lokması işi yapanlar değerinden fazla fiyatlar istemezler. Ama siz yine de çevrenizdeki bütün lokma döken kişiler ile görüşün ki en iyi fiyat bulunabilsin. Şöyle de bir ayrıntı var ki sırf fiyatı çok düşük diye lokma döktürme kararı almayın. Haddinden fazla düşük fiyatlı bir hayır lokması döktürmek sakıncalı olabilir. Bu konularda iyi araştırmak önemlidir.

İstanbul’da lokma döktürmek isterseniz hayirlokmasi.com.tr adresini ziyaret edebilir 0530 060 80 60 numaralı hattan hızlıca sipariş verebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim