İSTANBUL (AA) - Hafif magnezyum-alüminyum alaşımlı kasasıyla Huawei MateBook X ince , 13,6 mm kalınlığında ve 1 kg ağırlığıyla, kağıt gibi yalnızca iki parmakla kolayca taşınabiliyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, yeni Huawei MateBook X, kompakt bir boyuta gelirken genç bir siluete sahip.

Eskiden işe gidildiğinde, kalın ve ağır bir dizüstü bilgisayarı taşımak gerekirken günümüzde özellikle mobil çalışanlar için taşınabilir ve ince bir dizüstü bilgisayara sahip olmak artık bir ihtiyaç.

Günümüzün dizüstü bilgisayarlarının sadece daha ince değil, aynı zamanda çarpıcı tasarımlara sahip olması. Geçmişte, normalde dizüstü bilgisayarlar için olan tipik siyah, beyaz ve gri renk seçenekleri hızla sıkıcı hale geliyordu.

Huawei MateBook X, Orman Yeşili'nin başka bir tonuyla geliyor. Sadece koyu yeşilin herhangi bir tonu değil, aynı zamanda doğal tonlara sahip inişli çıkışlı tepeleri ve söğütleri çağrıştıran bir yeşil.

Teknoloji ve tasarımın birleşimini sergileyen Infinity FullView ekrana sahip dünyanın ilk dizüstü bilgisayarı olan Huawei MateBook X'in her ayrıntısı titizlikle üretildi. Ayrıca Huawei, metal çerçevesiz bir Infinity FullView Ekranı da ilk kez piyasaya sürmüş oldu. Üstelik yüzde 90'a varan yüksek ekran-gövde oranı, kullanıcılar günlük işlerini yaparken geniş görünüm sağlıyor. İçeriden dışa sanatsal bir aura yayan Huawei MateBook X, görsel deneyim sunuyor. Bununla birlikte, bu ultra dar çerçeveli ekranı gerçeğe dönüştürmek, bazı büyük teknik engellerin üstesinden gelmeyi gerektiriyor.

Huawei MateBook X, yüzde 100 sRGB renk gamı ve 1500:1 kontrast oranına sahip 3000x2000 çözünürlüklü LTPS ekrana sahip. 3K ekran, görsel olarak süper etkileyici olan 3:2 geniş ekran en boy oranına sahip. Bir filmdeki karakterlerin her yüz ayrıntısını, hatta giysilerindeki her kırışıklığı görünebilir kılıyor.

Fotoğraf çekmeyi seven ve onları düzenlemek için çok zaman harcayan bir kullanıcı için yeni Huawei MateBook X 2'si 1 arada parmak izi güç düğmesi sisteme hızlı bir şekilde erişilmesine izin verirken verilerin olabildiğince güvende tutulmasını sağlıyor. Güç düğmesine basıldığında, parmak izi parola yerine geçiyor. Dizüstü bilgisayara bir düğmeye basarak erişebilmek, parolayı manuel olarak yazma, parmak izini tarama veya diğer hantal prosedürlerden geçilmesini gereksiz kılıyor.


- Hepsi bir arada bilgisayar deneyimi


Huawei'nin dokunmatik yüzeyi ayrıca çok işlevli, hepsi bir arada bir bilgisayar deneyimi sunan yerleşik bir Huawei Paylaşım alanı içeriyor. Seyahatteyseniz akıllı telefonunuzla gördüklerinizin fotoğrafını çekin, ardından Çoklu Ekran İş birliği özelliğini etkinleştirmek için Huawei MateBook X dokunmatik yüzeyine telefonunuz ile dokunun. Çoklu Ekran İş Birliğinin kullanımı ise şu şekilde kaydedildi:

"Akıllı telefonda Bluetooth ve NFC'yi etkinleştirin ve Huawei MateBook X’in dokunmatik yüzeyinin ortasına yerleştirin, dizüstü bilgisayar telefonu otomatik olarak algılayacaktır. Kurulumu tamamlamak için ekrandaki adımları izleyin ve akıllı telefon kullanıcı arayüzünüz MateBook X ekranında görüntülenecek. Bu sadece telefondan kopyalanan 'küçük bir pencere' değil. Telefon ve dizüstü bilgisayar arasında sorunsuz etkileşim sağladığı için, kullanıcının iş yaparken iki cihaz arasında geçiş yapması gerekmez. MateBook X’in 10 noktalı dokunmatik ekran desteğiyle birleştiğinde, dizüstü bilgisayardaki akıllı telefon kullanıcı arayüzünü kontrol etmek için doğrudan parmaklarınızı kullanabilirsiniz.

Basit bir sürükle ve bırak ile, iki cihaz arasında dosya ve görüntüleri kolayca aktarabilir, üretkenliği ve verimliliği büyük ölçüde artırabilirsiniz. Dahası, Huawei MateBook X arayüzünden telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Hafif ve taşınabilir 65 W cep dostu bir şarj cihazıyla birlikte gelir, böylece hareket halindeyken pilin bitmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bu taşınabilir şarj cihazı, Type-C bağlantı noktasına sahip akıllı telefonları ve tabletleri şarj etmek için de kullanılabilir. Yani, dışarı çıkarken yanınızda başka bir şarj cihazı taşımanıza gerek kalmaz."

Huawei MateBook X, genellikle hareket halindeyken çalışan şehirli genç insanlar için ideal olan akıllı özellikler de sunuyor. Huawei MateBook X, Infinite FullView tasarımı, gömme kamerası, 2'si 1 arada parmak izi güç düğmesi ve Çoklu Ekran İş Birliği özellikleriyle üçüncü nesil bir mobil üretkenlik deneyimi sunmak için gereken donanım ve yazılım yeteneklerine sahip. Huawei MateBook X, Gümüş ve Orman Yeşili renk seçenekleri ile 11 bin 999 TL fiyatıyla tüketicilere sunuluyor. Tüketiciler, vade farksız 4 ay taksit imkanından da yararlanabiliyor.

Kaynak: aa