Araştırmalara göre instagram üzerinden yapılan alışveriş oranı arttı. Influencer etkisi satışları nasıl etkiliyor?

Sosyal medya üzerinden satış ve pazarlama çalışmaları büyüyor. Online alışveriş yapanların sayısı artarken, bu kişiler instagram üzerinden bir hayli alışveriş yapıyor. 5 kişiden 1'i Instagram üzerinden ürün tanıtımı yapmaya başladı. Online Alışveriş Alışkanlıkları araştırmasına göre, her 10 kişiden 7'si online alışveriş yapıyor. Kadınların yüzde 74'ü dijital ortamdan alışverişi tercih ederken, bu oran erkeklerde yüzde 67'ye düşmüş durumda.

Ege Bölgesi, online alışverişte yüzde 91 ile ilk sırada yer alıyor. Akdeniz Bölgesi ise bu konuda en gerideki coğrafi bölgemiz.

15-44 yaş grubu, daha fazla online alışveriş yapıyor. Instagram üzerinden gerçekleşen alışveriş işlemleri toplamda yüzde 58'i buldu. Buradaki en büyük etken; Influencerlar.

Instagram'daki Influencer veya ünlü kişilerin yönlendirdiği linklerden alışveriş şu sıralar oldukça revaçta... Her 4 kişiden 1'i instagram reklamlarından etkilenerek alışverişini yapıyor.

Instagram dışındaki alışveriş kanallarına bakıldığında ise, online alışveriş yapanların yarısı markaların kendi web sitelerini kullanıyor.

Editör: TE Bilişim