Ekonomik olarak sorunlar yaşanan Türkiye'de patates ve soğan fiyatlarında meydana gelen artışlar herkesin tepkisini çekmişti. Emekli vatandaşlar pazara para yetmediğini dile getirmeye başlarken, sıradan asgari ücretli bir işte çalıştığını belirten vatandaşlar ise patates ve soğanı tane tane alır hale gelindiğini belirtmişti. Bugün ise Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde patates hasadının patlaması ile birlikte fiyatların düşecek olduğu tahmin ediliyor. 7 TL sınırını dahi aşan ve bundan dolayı vatandaşları tüketimden geri koyan soğan ve patates fiyatları güncel durumu hala daha yüksek. Gelecek birkaç gün içerisinde fiyatların gerilemesi bekleniyor.

Çiftçi: Pazardaki Maliyet Bizi İlgilendirmez

Hasat bölgesinde babasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mevlüt Çetinkaya isimli çifti, ''Fiyatlar bizden çıkış ortalmaası 1.5 TL, bu çiftçiyi ancak kurtarıyor. Pazardaki ve tezgahtaki fiyat bizi ilgilendirmez'' ifadesini kullanması hem tepki çekti, hem mevcut durumu gözler önüne serdi. Muhabirlere açıklama yapan bölge çiftçileri 1. 2. ve 3. kalite patateslerin fiyat farkı olduğunu, ortalama fiyatların ise en iyi 1. kalite patates için 1.5 TL'den alıcı bulduğunu açıkladı.

Kumpirlik patates olarak geçen ve pazarlarda bulunmayan 1. kalitte patatesin sadece belirli marketlerde bulunduğu ve %90 oranında yazlık bölgelere gönderildiği açıklandı.