İSTANBUL (AA) - Macera tutkunlarını 2 senede bir Alp Dağları'nda buluşturan Red Bull X-Alps'in ​​​​​​​10. yılında da Chrigel Maurer şampiyon oldu.

Red Bull açıklamasına göre, bu yıl 10. yılını kutlayan etkinlik Avusturya'dan başladı. Sporcuların hem fiziksel hem de zihinsel olarak mücadele ettikleri zorlu macera yarışına 15 ülkeden 29 sporcu katıldı. Katılımcıların, Alp Dağları'nda yaklaşık 1.000 kilometreyi katettikleri zorlu yarışta Chrigel Maurer mutlu sona ulaştı. İsviçreli sporcu, böylece üst üste yedinci Red Bull X-Alps zaferine de erişmiş oldu.

20 Haziran'da başlayan ve Salzburg'dan Zell Am See'ye kadar uzanan mücadelede sporcular zaman zaman paraşütle uçarak zaman zaman da yürüyerek Alp Dağları'na meydan okudular. 29 maceraseverin katıldığı ve her iki günde bir en geride kalanın elendiği, içerisinde 5 spor disiplininin kullanıldığı Red Bull X-Alps'te, 12 gün sonunda 5 kişi bitiş çizgisine gelebildi.

2003 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en zorlu macera yarışı olarak kabul edilen Red Bull X-Alps, iki senede bir dünyanın dört bir yanından gelen macera tutkunlarını bir araya getiriyor. Avusturya Salzburg'dan hiç bir vasıta kullanmadan, toplamda 1000 kilometre uzunluğundaki bir rotada vücut ve zihnin sınırlarını zorlayan katılımcılar, Alpler'i geçip, önceki senelerde Monaco'ya bu sene ise Zell Am See'ye kadar sadece yürüyerek, tırmanarak ve yamaç paraşütü yaparak yarışıyor.

İlk kez 2003 yılında hayata geçirilen Red Bull X-Alps'te şimdiye kadar hep İsviçreli katılımcılar mutlu sona ulaştı. Şimdiye kadar 3 farklı şampiyon çıkaran etkinliğin ilk şampiyonu Kaspar Henry olurken, sonraki iki organizasyonda birincilik Alex Hofer'e gitti. Düzenlenen son 7 Red Bull X-Alps'te ise mutlu sona ulaşan isim Chrigel Maurer oldu.

Kaynak: aa