Avrupa Havalimanları Konseyi'nin hazırladığı rapora göre; salgın döneminde yolcu trafiğinde en dayanıklı İstanbul çıktı!

Koronavirüs pandemisi tüm sektörlerde olduğu gibi taşımacılık ve havacılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Pek çok uçak şirketi seferlerini iptal etmişti. 2020 yılına dair veriler incelendiğinde, hava taşımacılığında en az kayıp yaşayan kentin İstanbul olduğu ortaya çıktı!

Avrupa Kaybetti, Türkiye Kazandı!

Avrupa havalimanlarında geçtiğimiz sene yolcu trafiği 1.72 milyar azaldı. 1995 seviyelerine kadar düşen yolcu sayısı Avrupa'ya kaybettirdi. AB dışında kalan bölgelere oranla Avrupa havalimanları salgının sonuçlarından daha fazla etkilendi. Salgına karşı en dayanıklı ülkeler ise Türkiye ve Rusya oldu.

Geçen yılın son çeyreğinde Avrupa'daki en yoğun havalimanları şimdilerde kan ağlıyor. Doluluk oranı bakımından Avrupa'nın yerini İstanbul ve Moskova aldı. Avrupa havalimanlarında %73'lük kayıp yaşanırken, Türkiye'deki kayıp oranı %60, Rusya'da %44 olarak kaydedildi.

Öte yandan; İzlanda hava taşımacılığında %96, Gürcistan'da %94'e kadar azalma yaşandı.Türk aktarma merkezinin, Avrupa'nın en işlek havalimanı haline geldiği de gelen bilgiler arasında...