1 Eylül'de av sezonu başladı. Karadeniz'de balık bollaşınca, vatandaş tezgahlarda kuyruk oluşturdu.

Samsun da balık bolluğundan nasibini alan illerden biri. Avlama yasağı 1 Eylül'de sona erdi, sezon açıldı. Bu sezon ilk etapta palamut balığı oldukça az çıkmıştı. Vatandaş palamut bulamayınca diğer balıkları tercih etmişti. Palamut yeni yeni çıkmaya başladı. Bugüne dek istavrit, barbun ve mezgit ağırlıklı balıklar yakalandı. Hamsi ve palamut ise yeni çıkmaya başladı.

Balıkçılar palamutta bolluk yaşanacağını müjdeledi. Sezon başında palamudun tanesi 20-25 lirayken, bundan sonra 15-20 liradan satılacak.

Vatandaş şu sıralar kilosu 8 lira olan istavrite büyük ilgi gösteriyor. Samsun'da balıkçılar bu sene hamsi, palamut ve çinekop bolluğunun olacağını düşünüyor.

Karadeniz'de bu sezon balık bolluğu yaşanacak gibi görünüyor. Fiyatlar da bolluk devam ettikçe daha da düşebilir. Palamutlar büyük ve bollaşırsa tanesi 10 liraya düşebilir. Balıkçılar yağmurun gelmesini bekliyor.

Bugün itibarıyla Karadeniz’de bolca palamut yakalandığını söyleyen balık satıcısı Onurcan Köse, palamutların tanesinin yarım kiloluk olduğunu söyledi. Bugün Samsun'da palamut bollaşmaya başladı. Palamutlar 10-15, mezgit barbun 15, istavrit 8, hamsi 20 ve sazan kilosu 15 liradan satılıyor.