İSTANBUL (AA) - Siemens Türkiye, "Dijital Geleceğini Şekillendir" mottosuyla düzenlenen Dijital Kariyer Günü kapsamında Türkiye genelinden üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Şirket açıklamasına göre, Siemens'in Türkiye'deki 165. yılı kapsamında gençlerle bir araya gelen Siemens Türkiye ile Siemens Healthineers ve Siemens Gamesa şirketlerinden liderler, kariyer imkanlarını ve çalışma koşullarını geleceğin profesyonellerine aktardı. Çevrim içi platformda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, geleceğin çalışma hayatı, yöneticilerin kariyer yolculukları, dijitalleşme, Siemens'te kariyer gibi konularda bilgi edindi.

Siemens Türkiye'nin Kartal ve Gebze kampüsleri sanal tur aracılığıyla öğrencilere açıldı. Etkinlikte, çeşitli ödüllü oyunlar da yer aldı.


- "Türkiye ile birlikte büyümeye devam ediyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, "Siemens, tarihi boyunca dünya genelinde elektrifikasyona, iletişime, altyapıya öncülük etti. Bugün de dijitalleşmeye öncülük ediyoruz. 165 yıldır faaliyette olduğumuz Türkiye'de, ülkenin gelişimine pek çok katkı sunduk. Osmanlı'ya telgrafı getiren, 1913 yılında ilk elektrik tramvayını getiren, bundan tam 100 yıl sonra hızlı tren projesini hayata geçiren bir şirket olarak Türkiye ile birlikte büyümeye devam ediyoruz. En önemli odak alanlarımızdan biri olan Ar-Ge alanında 45 bin mühendis çalışıyor. Bu mühendislerden 700 tanesi ise İstanbul'daki Ar-Ge merkezinde görev yapıyor." ifadelerini kullandı.

Siemens'te staj, yarı zamanlı işe alım ve tam zamanlı potansiyel iş fırsatlarının da öğrencilerle paylaşıldığı, tüm liderlerin videoları, sanal tur ve görsellerin yer aldığı etkinlik kaydı, 31 Mayıs'a kadar "www.shapeyourdigitalfuture.com" adresinden takip edilebiliyor.

Kaynak: aa