Türkiye Petrolleri AO'dan haber var... Petrol arama gemisi yeni proje için ruhsat başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yeni enerji kaynakları çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Karadeniz'den peş peşe güzel haberler geldi. Şimdi de, Türkiye Petrolleri AO'nin Akdeniz'de Türk karasuları içinde pafta ile belirli üç alanda petrol arama ruhsatı için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Şu ana dek açıklanan verilere göre, Türkiye toplamda 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetti. Yeni enerji kaynaklarını keşfetme çalışmaları sürüyor. Karadeniz'den gelen güzel haberlere ek olarak, petrol aranacak yeni bölgeler de bu rotaya eklendi.

Yeni arama bölgesi Akdeniz! Akdeniz'deki Türk karasularında üç alanda petrol arama çalışmaları başlayacak. Bunun için TPAO, ruhsat başvurusunda bulundu. Akdeniz'deki arama bölgesi Mersin Silifke ilçesinin açıkları olacak. Bu bölge Mersin körfezi sınırlarında yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, bu gelişmeyi bugünkü Resmi Gazete'de duyurdu. Petrol arama ruhsatı başvurusunda arama alanları; P32-cl, P32-a3 ve P32-d paftalarda yer alıyor.

Editör: TE Bilişim