HaberTS- Haber Servisi- Türkiye zor günlere doğru adım adım ilerliyor; biz size her zaman iyi olduğu zamanlarda övgülerle geldik ama şu an gerçekleri ön plana çıkarırsak durum pek te iyi değil. Türkiye büyük bir ülke ve güçlü de bir potansiyele sahip, kısa zamanda büyük işler yaparak kendi bulunduğu bölgede büyük devletlerin anlaşmak istediği bir devlet oldu. Yalnız dış politika ’da yaptığımız hamleler bizim ülkemizin yalnız bir ülke olmasına neden oldu; yani bizim siyasi politikalarımız aslında bir yalnızlaşma politikasına döndü. Türkiye’de durum tam olarak bu raddeye gelmiş bulunuyor, ülkemiz dost kaybettikçe düşman baskısı yiyor bu da ekonomizmiz için hayırlı işler hayırlı sonuçlar doğurmuyor. Türkiye daha istikrarlı olmak zorundadır ki ş an geçiş aşamasında bulunuyor ne kötü bir devle ne de bir süper güç, Türkiye gelişmekte olan ve gelişimini hızlı bir şekilde ilerleten bir devlettir.

Döviz çok hızlı değer kazanıyor

Ülke olarak ekonomik gelişimler ve atılımlar bekliyoruz; biz bu kadar gelişime ihtiyaç duyarken ve devletten de bu hamleleri beklerken şu an dövizin ulaştığı seviye pekte iç açıcı bir seviye değildir. Türkiye’de neredeyse gizli bir kur ayarlaması olmuş gibi ama biz bunun farkında değiliz. Ülkemiz de alım gücü her geçen gün düşerken doların ve diğer döviz hesaplarının yükselme ile Türkiye açık Pazar haline geliyor. Ülke olarak hedeflerimiz bundan çok farklıydı ama biz hedeflerimize yol şaşırtıyor ve ya yolu koruyamıyoruz. Türkiye dünya devletlerinin dilinden düşüremediği bir ülke halini alıyordu tabi ki ülkemiz üstünde oyunlar oynanacak ve bizi hep sıradan bir devlet haline getirmeye çalışacaklar. Düşünün ABD neden Ortadoğu’ya yakın Türkiye gibi ordusu güçlü ekonomisi de güçlenen bir devlet istesin ve ya Rusya burada rahat at oynatırken neden bu şekilde düşünsün. Bu devletlerin isteği her zaman ülkemizi küçük halde bırakmak ve bu topraklarda rahat bir şekilde at oynatmak, bu yoldan ilerlerken de yaptıkları hamle hep Türkiye ekonomisine yönelik zarar vermek olarak öne çıkıyor.

Çevremizde biraz dost edinmeliyiz

Türkiye son yıllarda epey düşman kazandı; neredeyse çevremizde dostumuz olan devlet kalmadı desek yeridir; biz büyük devletlerden bahsediyoruz tabi ki, dünya herkesin bir birine muhtaç olacağı bir yerdir. Bunu da geçtik bu kadar düşman çok olursa o kadar da baskı artıyor ve bu baskılar ekonomiye direk etki ediyor. Türkiye bu düzeni acilen bozup daha rahat ve daha barışçıl bir düzen içinde ekonomik kalkınmaya geçmelidir.  Ekonomimiz için dolar – Euro ve son olarak altın üçü de çok önemli bir yer kaplarken bugün üçü de rekorlar kırmaya devam ediyor.

Dolar ve Euro düşürülmelidir

Türkiye için dış para gibi geliyor; insanlar bizim paramız TL o paralarla bizim işimiz ne diye düşünüyor ama durum hiçte bizi ilgilendirmez havası değil. O gördüğümüz rakamlar bu para birimlerinin Türk Lirası karşısında ki değeri; bu da demektir ki siz bizden bir şey almak isterseniz bizim örnek veriyorum bir dolarımız sizin 7 Türk Lira’sına denk geliyor. Alacaksanız bu şekil de alın. Bu da ülkemizin alım gücünü düşürüyor; şu an dolar 7 TL üstünde Euro ise 8,5 civarına gelmiştir. Düşünün türkiye2nin Euro bazında alacağı araçların ülkemiz için fiyatı ne kadar yükselecek ve ya dolar ile aldığımız parça, beyaz eşya gibi ürünlerin fiyatı ne kadar yükselecek. Bu ülkemiz için alım gücünün çok fazla düşmesi anlamına geliyor. Sen çalışacaksın ama alamayacaksın, bu ülke içinde kriz kokusunu bizlere veriyor.

Altın aldı başını gidiyor

Bir noktaya daha parmak basmakta fayda görüyoruz; altın ülkemiz de son yılların rekorlarını kırıyor. Altın sadece bir takı ve ya süs eşyası olarak kullanılmaz aynı zamanda, senin para basma limitini de belirler. Bu ne demek oluyor sen ülkende bulundurduğun altın kadar para basarsın demek anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere dünyada sınırsız para basma yetkisi olan tek devlet ABD’dir. Türkiye zaten sınırsız para basarsa para değeri bu sefer yerle bir olur. Ülkemizi yöneten iktidar partimiz kısacası devletimiz bu dövizi düşürmek zorundadır.