HaberTS-Haber Servisi- Ülke olarak bizler büyümeye çalıştıkça karşımıza hep saçma sapan ülkeler çıkıp rakip olmaya başladı. Türkiye dünyanın zirvesinde yer almamasına rağmen bu şekilde etki yaratabiliyorsa, zirvede olduğunu hiç düşünemiyoruz. Bir Akdeniz seferi yaptık söz gelimi, 40 tane ülke tehdit etmeye başladı ama bu yapılan tehditlerin hiç biri ağızdan öteye gitmedi. Bildiğiniz üzere Türk askeri şu anda Libya’da ve orada bulunan darbeci güce karşı savaşıyor; biz oraya giderken karşı ülke tarafından bazı vaatlerde bulunuldu ki Türkiye o şartlar altında gitti. Bu anlaşmalardan bir tanesi Türkiye’nin doğu Akdeniz de yani Libya sınırlarında petrol aramasıydı ve ülkemiz de bunu yaptı; biz yapmaya başladıktan sonra kıyamet üstüne kıyamet koptu. İşte detaylar

Yunanistan ve Türkiye gerildi altın uçtu

Konumuz altın ama yukarıdakilerden bahsettik çünkü yukarıda anlattıklarımız altının uçma sebebi. Yunanistan bizlerin Akdeniz’den çıkmamızı istiyor; Türkiye de bu istek ve bu isteklerin tehdide dönüşmesine karşı, Rodos adası ve Yunanistan’a yakın başka bir adanın arasını Navtex ilan etti. Yani orayı bir kontrol merkezi gibi kapattı. Bu bir savaş gerilim ki yani Yunanistan’a ne yapmak istiyorsan gel biz hazırız çağrısı oldu. Türkiye bu bölgeye zırhlı savaş gemileri, helikopter ve f-16 uçakları ile gitti. Bu Türkiye’nin gerekirse savaşırım resti oldu ve bununla birlikte altın uçtu gitti.

Altın rekor üstüne rekor kırdı

Dün yaşanan olaylar altını bir anda hızlandırmaya başladı; Türkiye ne zaman bir gerilim yaşasa bundan en çok etkilenen nesne altın oluyor. Ülke para birimi karşısında her gün yükselen altın dün itibari ile rekor kırdı. Bugüne kadar çıktığı en yüksek seviyelere ulaşan altın bugün itibari ile yeni olaylar yaşanmazsa biraz inebilir. Türkiye içinde altının bu kadar yükselmesi çok iyi bir durum olmadığından yavaş bir şekil de inmesi ve eski seviyelerine dönmesi herkes için en hayırlısı olacaktır.

Editör: TE Bilişim