İnsanlar ihtiyaçları olan veya olmayan her şeyi son derece uygun buldukları için satın almayı tercih etti. Son dönemin en yoğun internet satış rekorları da geçtiğimiz hafta kırıldı. Binlerce markanın da dâhil olduğu bu indirim günlerinin en çok satış yapanı merak ediliyordu. İşte bu indirim yarışında listenin başında yer alan e-ticaret sitesi için tüm detaylar…

Araştırma Şirketi Sonuçları Açıkladı

İndirim furyasından sonra hangi şirketin en çok sattığı herkes tarafından merak edildi.  Özellikle e-ticaret sitelerinin bu sürçte daha çok tercih edildiğini ifade eden uzmanlar, buna yönelik araştırma yaparak verilerin sonucunu açıkladı. Bir araştırma şirketi olan Germius’un Türkiye kolu bu görevi üstlenerek detaylıca araştırdı. Güncel veriler ile sundukları rapora göre 25 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasındaki internet dünyasına yansıyan veriler incelendi. Bu raporun neticesine göre belirtilen tarih aralığında toplamda 7,1 milyon insan internet üzerinden bu e-ticaret sitelerine erişim sağladı. Tabi ki de bu sunulan rakamlar mobil cihazların artmasıyla beraber daha fazladır. Araştırma şirketi net giriş sayısını açıklamasa da Türkiye’de internet alışverişini tercih edenlerin sayısının 39,3 milyon olduğu görüldü.

Zirvedeki E-ticaret Sitesi; Trendyol

Germius tarafından yapılan araştırmaya göre indirim tarihleri arasında en çok kullanıcı bilgisayar üzerinden Trendyol’u ziyaret etti. Bunun ardından bilgisayar başında en çok ziyaret edilen siteler ise N11, Çiçek sepeti, Morhibo ve Hepsiburada olduğu görüldü. Bu ziyaretlerde en büyük etkisi olan reklam türünün TV reklamları olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü Türkiye’de hala internet kullanmayan ve sadece televizyon izlemeyi tercih eden çok sayıda insan bulunuyor. Yine bilgisayar kullanıcıların yanı sıra mobil kullanıcılarının da siteleri ziyaret ettiği görüldü. Mobil uygulama üzerinden de indirim için en çok ziyaret edilen e-ticaret sitesinin Trendyol olduğu raporlandı. Arkasından ise yine N11 ve Hepsiburada internet alışveriş siteleri geliyor. Gittigidiyor ise en çok mobil kullanıcı kitlesine ulaşan beşinci site olarak açıklandı.

Editör: TE Bilişim