İSTANBUL (AA) - Vodafone, İstanbul'da bulunan teknoloji üssü İTÜ Vodafone Future Lab'de sunduğu dijital teknoloji çözümlerini Türkiye'nin diğer şehirlerindeki işletmelerle de buluşturmak amacıyla Vodafone Dijitalleşme Tırı ile yola çıktı.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Vodafone Dijitalleşme Tırı, 12 şehri kapsayan turuna Adana'dan başladı. Adana'dan sonra sırasıyla Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Antalya, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İstanbul'a gidecek olan Vodafone Dijitalleşme Tırı, yaklaşık 3 ayda 10 binden fazla kişiye ulaşacak.

Vodafone Dijitalleşme Tırı'nı ziyaret eden işletmeler, dijital skor da doldurarak dijitalleşmede hangi noktada olduklarını görebiliyor ve ihtiyaçlarına göre kendileri için en doğru çözüme ulaşabiliyor. Vodafone Dijitalleşme Tırı'nda, aralarında Red Kontrol, Dijital Tarım İstasyonu, Metro Ethernet, Araç ve Motor Takip, Güvenli Depo, Dijital Koruma, Onedio Reklam Hizmeti, Hedefli SMS, Güvenli Depo ve Kurumsal Sanal Ağ, Bulut Depo ve Sanal Sunucu'nun da bulunduğu toplam 20 dijital çözüm sergileniyor.

Ziyaretçiler, Vodafone Business çözümleri hakkında ilk ağızdan bilgi alma ve ürünleri deneyimleme imkanı bulabildikleri gibi, dilerse sadece ziyaretçilere özel kampanyalarla ürünlere sahip olabiliyor. Vodafone Dijitalleşme Tırı'nda e-ticaret konusunda danışmanlık hizmeti de veriliyor.

- Elektronik atıklar kodlama sınıfına dönüşecek

Çevreyi korumaya yönelik projelerini sürdüren Vodafone, Dijitalleşme Tırı ile gittiği illerde elektronik atık da toplayacak. Toplanan e-atıkların geri dönüşümünden elde edilecek gelirle, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat iş birliğiyle yürütülen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında Adana Sarıçam'daki Kürkçüler Ortaokulu'nda bir kodlama sınıfı oluşturulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, küçük-büyük tüm şirketlerin dijitalleşebildikleri ölçüde rekabet avantajını ellerinde tutabildiğini belirterek, dünyada artık pek çok şirketin, dijitalleşme ile fırsatlar yakalayabileceğini, maliyetlerini azaltabileceğini, verimliliği ve rekabet gücünü artırabileceğinin farkında olduğunu kaydetti.


- "İşletmelere dijitalleşme yolunda destek oluyoruz"


Vodafone Business olarak, işletmelerin ihtiyaçlarını yakından takip edip onlara özel çözümler üreterek dijitalleşme süreçlerine en hızlı şekilde destek olduklarını aktaran Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kapsamda, işletmelere Red Kontrol'den Araç Takip Sistemleri'ne, Metro Ethernet'ten Dijital Pazarlama Çözümleri'ne kadar iş yerlerini dijitalleştirecek, verimlilik ve tasarruf sağlayacak geniş bir çözüm portföyü sunuyoruz. Türkiye'nin teknoloji üssü İTÜ Vodafone Future Lab'de sergilediğimiz bu çözümlerimizi şimdi de Vodafone Dijitalleşme Tırı ile Türkiye'nin diğer şehirlerindeki işletmelerin ayağına götürüyoruz. Vodafone Business olarak, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun çözüm ve teknolojiler geliştirerek dijitalleşme yolunda yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: aa