Yeni yılın gelmesiyle beraber zamlar da beraberinde geldi. Doğalgaza %25 zam geldiği duyuruldu. 
Konutlarda kullanılan doğalgaza %25 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Elektrik üretim santrallerinde kullanılan doğalgazın satış fiyatına ve sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatına da zam geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin internet sitesinde 2022 yılı Ocak ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesiyle ilgili açıklama yapıldı. 

Yeni yılın ilk zammı doğalgaza!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre evlerde kullanılan doğalgaza %25 zam yapıldı. Büyük sanayi ve ticari kuruluşlara sağlanan doğalgaza %50 zam geldiği duyuruldu. Elektrik üretim amacıyla kullanılan doğalgaz tarifesi de %15 artış gösterdi. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada: 

2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, ğiyasalarda yaşanmakta olan olağandığı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

1 Ocak 2022 tarihi itibari ile tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 25
Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 15
Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 50 oranında artış yapılmıştır.

Editör: TE Bilişim