Birikimlerini vadeli hesapta değerlendirmek isteyen müşterileri için Ziraat Bankası’nın sunduğu vadeli mevduat hesapları paranızın enflasyon karşısında erimesinin önüne geçen kazançlı hesap türüdür. Ziraat Bankası müşterisi iseniz ve bir vadeli hesap açmak istiyorsanız, internet bankacılığı, mobil uygulamalar sayesinde artık vadeli hesap açmak oldukça kolay. Bu işlemler için mesai saatlerini beklemenize de gerek yok, 7 gün 24 saat online bankacılık hizmetleri sayesinde vadeli hesabınızı anında açabilmeniz mümkün.

Ziraat Bankası Vadeli Hesap Açma Adımları

Vadeli hesap sahibi olmak için ihtiyacınız olan tek şey Ziraat Mobil Bankacılık Uygulaması. Bankanın mobil uygulamasını, uygulama mağazalarından indirerek aktif edebilir, aşağıdaki adımları izleyerek vadeli hesabınızı birkaç dakika içinde açabilirsiniz.

  1. Ziraat Mobil Uygulamasına giriş yapın.
  2. Giriş yaptığınızda açılan ekranın sağ alt tarafındaki menü ikonuna tıklayarak ana menüye ulaşın. Ana menü pek çok bankacılık işlemlerini yapabileceğiniz seçeneklerin bulunduğu bölümdür.
  3. Ana menüde en üstte yer alan Hesaplarım butonuna basarak devam edin.
  4. Hesaplarım sayfasında bankada bulunan tüm varlıklarınıza ve yeni açmak isteyeceğiniz hesap türlerine ulaşabilirsiniz. Bu menüdeyken Vadeli Hesaplarım butonuna tıklayarak devam edin.
  5. Vadeli hesaplarım sayfasına ulaştığınızda sayfanın en üstünde yer alan Yeni Hesap Aç butonunu kullanarak sizin için sunulan vadeli hesap seçeneklerine ulaşabilirsiniz.
  6. Yeni Hesap Aç butonuna tıkladığınızda karşınıza Vadeli Hesap Açma sayfasında size sunulan hesap tiplerinden birini seçmeniz gerekiyor. Bu seçenekler standart vadeli, birikimli ve dönem ödemeli vadeli hesap türleridir. Birikiminize en uygun olan vadeli hesap türünü seçerek devam edin.
  7. Vadeli Hesap Açma sayfasının ikinci adımında açacağınız vadeli hesabınız için paranın çekileceği hesabı seçin.
  8. Hesabınızı seçtikten sonra, vadeli hesabınız için yapacağınız yatırım miktarını lira ve kuruş olarak giriş yapmalısınız. Vade süresini ve vade sonu tarihini seçtikten sonra sayfanın altındaki Devam butonuna tıklayın.
  9. Vadeli hesap açma sayfasının son adımında vadenizin süresi dolduğunda gelirlerinizi nasıl değerlendirmek istiyorsanız size sunulan seçeneklerden birini seçerek alttaki Devam butonuna tıklayın.
  10. Vadeli hesap açma sayfasının son aşamasına geldiniz. Bu sayfada vadeli hesabınız için tercih ettiğiniz seçenekler toplu olarak size bir ön izleme imkanı sağlar. Seçtiğiniz vade türü, vade sonunda gelirin nasıl değerlendirileceği ve paranızın aktarılacağı hesabınızda bir sorun görmüyorsanız ‘Onayla’ butonuna tıklayarak Ziraat Bankası Vadeli Hesabınızı açmış olursunuz.

Tüm bankaların vadeli hesap faiz oranlarına (hesappara.com/mevduat/) adresinden güncel olarak ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki video üzerinden hesap açma adımlarını izleyebilirsiniz. Youtube Video Anlatımı: Ziraat Bankası’nın birikimlerinizi değerlendirmek için çok sayıda avantajlı mevduat hesap seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında birikimlerinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz bir çözüm mutlaka var. İster TL mevduatlarınızı isterseniz altın birikimlerinizi bu avantajlı hesapları kullanarak kazanç artırabilmeniz mümkün.

Ziraat Bankası Vefalı Hesap Özellikleri

Uzun süredir müşterisi olduğunuz Ziraat Bankası, sizin gibi vefalı müşterilerine artarak kazandıran, artan faiz oranlarına sahip vadeli mevduat hesabı sunuyor. Vefalı Hesap olarak adlandırılan bu hesap türünde mevduatınız artan faiz oranlarıyla daha fazla kazandırırken ihtiyaç duyduğunuz anda vadesi bozulmadan dilediğiniz miktarı çekebilmenize olanak sağlar.

Vefalı Hesap Özellikleri Neler?

  • Mudilerin 32 günlük vadeli 12 dönem, 92 günlük vadeli 4 dönem ve 181 günlük vadeli 2 dönem olarak açabileceğiniz vadeli hesaptır.
  • Vefalı hesap, vade türüne göre uygulanacak artan faiz uygulanmaktadır. Dönemlere göre faiz oranları hesap açılışında belirlenmektedir.
  • Vefalı hesap tercihinde alt limit 5 bin TL üst limit 250 bin TL ile sınırlandırılmıştır.

Ziraat Bankası Birikimli TL Mevduat Hesabı

Zor günler için düzenli olarak birikim yapmayı alışkanlık haline getirenler için Ziraat Bankası tarafından sunulan Birikimli TL Mevduat Hesabı, birikimlerinizi isteğinize göre 1 ya da 3 ayda bir ödemeli belirleyebileceğiniz daha uzun vadelerde çok daha fazla kazanca sahip olabileceğiniz mevduat hesabıdır.

Özellikleri Nelerdir?

  • Birikimlerinizi 1 ya da 3 ayda bir ödemeli belirleyebilirsiniz.
  • En az 3 en çok 10 yıl vadeli TL, Euro ya da Dolar olarak birikim yapabilirsiniz.
  • Hesabınızı açtığınız tarihteki geçerli faiz oranıyla başlayıp her yıl yeniden hesaplanan faiz oranlarınız hesabınıza yansıtılır.
  • Üst limitsiz olarak en az 500 TL/EUR/Dolar ile hesap açılışını gerçekleştirebilir, ayda bir ödemeli hesap için en az 50 TL/EUR/Dolar, üç ayda bir ödemeli hesap için 150 TL/EUR/Dolar’dır.
  • Aylık ya da üç aylık ödemelerinizi aksatmanız halinde vadeniz kapatılarak hesabınızdaki mevduatınız vadesiz hesabınıza otomatik olarak aktarılır.
  • Vadesi dolmadan ihtiyaç duyduğunuzda paranızı çekmeniz durumunda hesabınız kapatılarak mevcut mevduat bakiyeniz vadesiz hesabınıza aktarılır.

Ziraat Bankası Dönem Ödemeli Hesap

Birikimlerinden düzenli faiz geliri elde etmek isteyenler için sunulan Dönem Ödemeli Hesap ile kazancınızı olası risklerden koruyarak artırabilmenizi sağlamanızı hedefleyen mevduat hesap türüdür. Ziraat Bankası Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı ile sabit faiz oranlarından yararlanarak, mevduatınızın faiz düşüşlerinden koruyarak risksiz kazanç sağlayabilirsiniz.

Dönem Ödemeli TL Mevduat Hesabı Özellikleri

  • Hesabınız 1 yıl vadeli olarak açılır ve seçiminize bağlı olarak 1 aylık, 3 aylık ya da 6 aylık periyotlarla düzenli olarak faiz ödemesi alabilmenizi sağlar.
  • Sabit oranlı faizler hesap açılışında belirleneceği için mevduatınız faiz düşüşlerinden asla etkilenmez.
  • Vadesi dolduğunda eğer bir talimatınız bulunmuyorsa her mevduat döneminde otomatik olarak yenilenir.

Altın Vakti Özellikleri

Ziraat Bankası’nın yastık altındaki altınlarınıza özel olarak hazırladığı Altın Vakti Hesabı, evde altın saklamanın risklerini tarihe karıştıran avantajlı altın mevduat hesabıdır. Ziraat Bankası şubeleri ile anlaşmalı eksperler tarafından altınlarınız sizden değerinde satın alınarak hesabınıza yine gram altın olarak aktarılır. Altın hesabı açtıran müşterilerden herhangi bir masraf alınmadığı için evdeki altınlarınız için kasa kiralama gibi maliyetlere gerek kalmadan gram altın olarak mevduat hesabınıza aktarabilirsiniz. Vadeli altın mevduat hesapları aracılığıyla altın birikimlerinizi kazanca çevirerek altınlarınızı artırmanız da mümkün.

Altın Vakti Mevduat Hesabı Özellikleri Neler?

  • Evde altın birikimi yapanlar için çalınma ve kaybolma riski her zaman büyük bir sorun. Bu hesap ile çalınma ve kaybolma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Altınlarınızı kiralık kasalarda saklamak için oluşacak maliyetlere katlanmak zorunda kalmazsınız.
  • Altınlarınız hesabınızı açacağınız banka şubesinin anlaşmalı olduğu güvenilir eksperler tarafından değerlemesi yapılarak hesabınıza aktarılır. Bu sayede piyasadaki en iyi fiyatlarla altınlarınızı değerlendirmiş olursunuz.
  • Altınlarınız Türkiye’nin en büyük bankası Ziraat Bankası güvencesinde saklanır.
  • Vadeli Altın Mevduat Hesabı açarak, altınlarınızın mevduat boyunca sizlere kazanç getirmesini sağlayabilirsiniz.
Editör: TE Bilişim