Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında Trabzonspor için Ekuban ın eksikliğinin ne kadar önemli olduğunu yazmıştık. Hatta Ekuban o maçta oynasaydı Trabzonspor, Galatasaray maçını en azından kaybetmezdi. 

Fatih Karagümrük çok sağlam bir takım ve önemli bir deplasman takımı, karşılaşma beklenilen gibi zorlu geçti. Fatih Karagümrükspor'un iki önemli eksik oyuncusundan mahrum olması oyun kalitesinde dengeyi sağladı. Ancak Trabzonspor da Nwakaeme ve Ekuban farkı vardı, ilk yarıda etkisiz olan bu ikili, ikinci yarıya daha etkili oynayarak takıma hareket getirdi. 

Nwakaeme'nin golüyle Trabzonspor ikinci yarıya skor üstünlüğüyle başladı ancak bu golden sonra Fatih Karagümrük , Trabzonspor kalesine çok rahat geldi. Abdullah Avcı takım savunmasını iyi yapmaya başladık dese de henüz daha eksik olan oyuncuların Hamlesi var. Ekuban'ın hücumda rakip defansı yıpratması, Nwakaeme'nin sol tarafı kontrol altına alması oyunu Trabzonspor lehine çevirdi. Karagümrükspor un attığı golde Uğurcan'ın hatalı olduğunu söyleyebiliriz. Ceza sahasında kaleye uzak yerdeki pozisyonda bu kadar önde olmamalıydı, yanlış yer tutuşu topa atlama mesafesi için yeterli değildi. 

Golden sonra skora tepki gösterircesine Karagümrük kalesinde gol aradı Trabzonspor. Ekuban ara pasıyla aldığı topu rakibinden sağlı sollu kurtardı ve plase bir vuruşla skoru belirledi. 

Ekuban ve Nwakaeme nin Trabzonspor için ne kadar önemli bir oyuncu gördük, yeni transferlerin istenilen düzeyde olmaması Ekuban ve Nwakaeme’yi daha değerli hale getiriyor. 

Trabzonspor transfer dönemine kadar alacak olduğu her puan altın değerindedir.