Elazığ’da 3 ilden gelen 45 yetiştirici eğitimlerini tamamlamasının ardından sertifikasını aldı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Koyun-Keçi Yetiştiriciliği ve Hastalıkları” eğitimine katılan 45 yetiştiriciye sertifika verildi. FÜ Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Elazığ Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemal Yıldırım, TAHAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İssi, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri ile Muş, Bingöl ve Tunceli’den hayvan yetiştiricileri katıldı.

Eğitimde koyun keçilerin ırkları, seçimi ve verimliliği ile küçükbaş hayvanlarda bakteriyel ve bulaşıcı hastalıkları konusunda yetiştiricilere çeşitli bilgiler verildiğini belirten TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Türkiye de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin artırılması için üreticilere devlet tarafından her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Elazığ Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemal Yıldırım ise, eğitimlerin yetiştiriciler için önemli olduğunu değindi.

Konuşmaların ardından eğitim programlarına katılan 45 üretici ve yetiştiriciye sertifika verildi.
Kaynak: iha