Amerikalı girişimci, dün attığı tweetlerle bir kez daha kripto para borsasını salladı...

Musk, kripto paraya kesinlikle inandığını, fakat kripto madenciliğinin çevresel kirliliğe yol açmaması gerektiğini belirtti. Son günlerde twitter'da gündem olan ve dogecoin, shiba inu gibi kripto para birimleriyle ilgili konuşan Elon Musk, dogecoin ile ilgili şu yorumu yaptı.

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, mayıs ayında attığı tweetler ve katıldığı şov programı ile kripto para piyasasının altını üstüne getiriyor. Musk, çevresel nedenlerden dolayı araç satışlarında Bitcoin ile ödemeyi askıya almış, kararın ardından Bitcoin, 58 bin dolardan 46 bin dolara düşmüştü.

Dün attığı bir tweette "Net olmak gerekirse, kripto para birimine kesinlikle inanıyorum, ancak fosil yakıt kullanımında, özellikle kömürde büyük bir artışa neden olamaz." demişti.

Bir önceki gün ise takipçilerine "Tesla Dogecoin ile ödeme kabul etsin mi?" şeklinde bir anket açmış ve %78 evet oyu almıştı. Buna göre, dün Dogecoin ile ilgili şu paylaşımda bulundu:

Elon Musk, Dogecoin için "Potansiyel olarak gelecek vaadeden" dedi. Dogecoin fiyatı bir anda yukarı fırladı. Ayrıca Musk, söz konusu para biriminin geliştiricileriyle etkin işlem sistemi ortaya koymak için çalıştıklarını kaydetti.

Dogecoin'in şu anki fiyatı 4,40 TL yaklaşık $0,52.

Editör: TE Bilişim