Trabzonspor'un eski futbolcusu Emmanuel Mas, Trabzon şehrini ve Trabzonspor'da yaşadığı günleri unutamıyor. Arjantinli futbolcu, HaberTS'den Ezgi Alp'in sorularını yanıtladı.

Kariyerinin zirvesindeyken Trabzonspor’a transfer oldun. Trabzonspor’da önemli galibiyetler elde ettin. Takımdan ayrıldıktan sonra Trabzonspor sende nasıl bir iz bıraktı, kulübe ve şehre dair hatırladıkların anıların neler?

Trabzon’a dair en çok hatırladığım, insanları. İnsanlarının nezaketleri, orada bana gösterilen ilgiyi hep çok sevdim. Kulüp çalışanları ve Trabzonspor ile gittiğim her şehirde yine taraftarlar tarafından pozitif enerji ile karşılanırdık. Trabzonspor benim için Avrupa’ya attığım bir adımdı ve bu yüzden her bir anını büyük bir keyifle yaşadım. Trabzonspor, Avrupa standartlarında tesislere sahipti.

Türkiye’de bu sezon Trabzonspor, puan farkını önemli bir ölçüde açarak şampiyonluğa ilerliyor. Trabzonspor’u takip ediyor musun? 

Evet tabii sonuçları takip ediyorum. Geriden takip edenler kazanıyorlar mı, puan farkı kaça çıktı gibi fakat şu bir gerçek ki Trabzonspor çok önemli bir avantaja sahip, bu da takıma çok büyük bir güven veriyor ki bence bugün elde edilen sonuca yardımcı olmuştur.

Trabzonspor’da oynadığın dönemde parlamakta olan oyuncular vardı. Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür gibi. Yetişme dönemlerinde birlikte oynadığın yetenekli oyuncuların bugün adından çok söz ettirmesi onlara örnek olan biri olarak seni de gururlandırıyor mu?

Beni hatırlamaları ve saymaları beni mutlu ediyor.  Sahip oldukları yetenek bir yana, ben onları oynarken her gördüğümde çok başarılı olacaklarını biliyordum.  Önemli bir futbol disiplinine ve davranışa sahipler.  Bu profesyonel futbolda çok önemli özellikler. Onları takip ediyorum çünkü dürüst olmam gerekirse elde ettikleri başarıları görmek beni gururlandırıyor.

Trabzonspor’un transfer listesinde yer alan ve senin takım arkadaşın ya da vatandaşın olan oyunculara olumlu dönüşler verdiğin gündeme geliyor. Gerçekten Trabzonspor’da oynamayı düşünen bir oyuncuya neler söylersin?

Söyleyeceğim şey, şehrin tadını fazlasıyla çıkarsınlar ve kulübü desteklesinler yani taraftarı da olsunlar. Çok iyi vakit geçirdim çünkü büyük bir tutkuya sahip bir kulüp ve şehrin her yerinde insanların futbolu yaşadıklarını görebilirsiniz. Arjantinliler bu durumu çok sever. Düşünmeden teklifi kabul etsinler ve en iyi şekilde bulundukları zamanın tadını çıkarsınlar.

Editör: TE Bilişim