Devrimin en değerli parçalarından birisiydi.
Futbolda Anadolu ihtilâline imza atan efsane, 61 yaşında hayata ve o çok sevdiği kente veda etti!

Trabzonspor bu ülkede bir devrime imza atarken, o bu devrimin ilk ayak seslerinin duyulduğu o ilk şampiyonluğu getiren golü attığında da dakikalar 61’i gösteriyordu…
Tesadüfün bu kadarına ne denirse densin, bütün 61’ler sanki onun doğduğu şehirde ona adanmış gibiydiler ki son çalıştırdığı 1461 Trabzon kulübü onun ebedi yolculuğuna çıkarkenki son durağı oluyordu!

Ne desek boş, tek gerçek, efsane kadronun sol yanı bugün artık yok!

Çünkü durduramıyoruz zamanı…
Gidiyorlar bir bir hakikatın koynuna.
Efsane kadro önce Cemil Usta ile çatırdadı, Ömer Kadri Özcan ile ise içimize tamda hazanın en hüzünlü zamanında, bitmeyen ekim düşlerinde düşlerimizi öksüz bıraktı!

Bu akşam işte bu hüzünle izliyorum efsane stoperin güzel bakışlarını gözlerime katık ederken, Trabzonspor’u Legia Varşova karşısında!

Öncelikle sonucun mükemmel, mücadelenin yürekli, oyun kalitesinin ise özellikle Trabzonspor adına vasatın altında olduğunu belirtmek gerektiğini düşünüyorum.
Oldum olası bu tip Avrupa ekiplerinden diama çekinmişimdir.
Bir kere çok disiplinli oynuyorlar ve bireysel yetersizliklerini takım oyunuyla kapatmasını biliyorlar!

İşte bu yüzden azda olsa temkini elden bırakınca ne yapacağı belli olmayan böyle bir ekipten alınan üç puanın, hele ki Lazio’nun Kıbrıs’ta bıraktığı iki puanın Avni Aker’e geri iadesinin Trabzonspor’u liderliğe taşıması anlamında çok anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum.

Hele böyle acılı bir dönemde biraz olsun yürekleri ferahlattı bu akşamki zafer.
Kaptan Onur ve Bosingwa harikaydılar, Janko’nun golünü atması, Olcan’ın Roben-vari bir vuruşla, gecenin rengini bordo-mavi düşlere çevirmesi sanırım bir nebze olsun mutluluk kaynağı olmuştur bütün Trabzonspor dünyasındaki mensuplarına…

Mustafa hoca bu akşam çift forvetli bir sistemle bu maçı çok önemsediğini belli ederken, oyuncu değişikleriyle de yerinde hamleler yaptı diye düşünüyorum.

Bamba’nın maç eksiğine rağmen önemli yer tutuşlarının ilerde kadro derinliği açısından Trabzonspor’un elini güçlendireceğini düşünüyorum.
Fakat Aykut Demir’in bu akşam oyunda kalmasını hakem şansı olarak değerlendirirken, özellikle böyle bir konumdaki bir futbolcunun bu dev arenada hedefler büyürken biraz daha sorumluluk alarak; hocasının ve arkadaşlarının emeklerinin heba olmasına sebep olmaması gerekir.

En anlamlı, en hüzünlü 61.ci dakikaydı bu akşamki şovun adı…
Emeği geçenlere teşekkür etmek gerek, efsaneler öldükçe ölümsüzleşir gerçektende.
Şenol Güneş’in dediği gibi ‘’ bir gün bir yerde bu efsane kadro buluşacaklar ‘’ gerçektende onlar bulutlar üzerinde, yanımızda, düşlerimizde…
Hep bizlerle, geçmişimizde, geleceğimizdeler!

Mekanın cennet olsun futbolun centilmen abisi…