Bu yaz birbirinden hoş tırnak tasarımları ve canlı oje renklerini denemek istiyor ama tırnaklarınız uzamadığı için bundan mahrum kalıyorsanız, en etkili tırnak uzatma yöntemleri sizlerle! En hızlı tırnak uzatma yöntemleri nelerdir? Besin eksikliği ve pek çok faktörle tırnaklarımız bazı zamanlar bir türlü uzamak bilmez. İşte altın değerinde tüyolar…

Oje bazı kullanın

Oje bazı ojenin tırnaklara vereceği zararı en aza indirir. Genellikle E vitamini ve kalsiyum içerirler. Bu da tırnakları güçlendirir, kırılmalara karşı korur ve kısa sürede uzamasına yardımcı olur.

Sık sık nemlendirin

Nasıl ki cildimizi ve saçımızı nemli tutmak önemlidir, tırnaklarımız da neme muhtaçtır. El ve ayak tırnaklarınızı nemlendirici ürünlerle beslemeniz önemlidir. En hızlı tırnak uzatma yöntemleri denince temizlik ve bakım ilk adımdır.

Fazla sudan uzak tutun

Ev işi yaparken deterjan ve kimyasallardan ellerinizi korumanız önemlidir. Bunun için eldiven kullanın ve tırnaklarınızı fazla suyla temas ettirmeyin.

Sert törpülemekten kaçının

Tırnaklar da cilt gibi hassastır. Törpü ve makası sert kullanmayın. Bu onları kırılgan hale getirir ve uzamasını önler. Törpüyü tek yöne doğru nazikçe hareket ettirin.

Fazla aseton kullanmayın

Tırnaklara çeşitli kimyasalların temas etmesi, tırnak sağlığını mahveder. Asetonu çok sık kullanmayın. En fazla hafta bir kez E vitamini içeren asetonları tercih etmeye bakın.