Fotoğraf makineleri, pek çok tamamlayıcı parçaya sahip, her bir parçası kaliteli çekim için gerekli olan makinelerdir. Tripod, ışık çadırı, filtre gibi pek çok parçaya sahi cihazlardır. Bu parçalar arasında ise en önemli parçası lenslerdir. Lensler, kaliteli bir çekim için gerekli olan öncelikli parçalardan biridir. Fotoğraf makinesi ve lensler gibi tamamlayıcılara dair pek çok ürün için Fotoğrafium’u inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Makinesi Lenslerinin İşlevi Nedir?

Lensler, yani diğer adıyla objektifler, çekim sırasında, ışığın sensöre iletilerek, görüntünün oluşmasını sağlayan, mercek ya da mercek topluluğu olarak bilinirler. Lenslerin kalitesi önemli bir ayrıntıdır. Kullanacağınız lensin kalitesi, çekilen fotoğraf kalitesinde belirleyici bir etkendir. Işık geçirgenliği ise objektifin yani lenslerin kalitesini belirli kılan niteliklerdir. Bir objektif ne kadar ışık geçirgenliğine sahipse objektif ve fotoğraf kalitesi de o denli kaliteli denmektir. Tüm bu sebeplerle lensler, oldukça mühim parçalardır. Yani, tercih ettiğiniz makine modeli ve özellikleri kadar, fotoğraf makinesi lens modelleri ve özelliklerine de dikkat etmeniz gerekmektedir.

Lenslerin Işık Geçirgenliğini Nasıl Anlarsınız?

Işık geçirgenliği ile kalitesi doğru orantılı olan lenslerin, geçirgenliğini f simgesi, diyaframın ne denli açık ya da kapalı olduğunu ise f simgesinin yanındaki değerlerle anlayabilirsiniz.

Fotoğrafium Lens Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım alanına göre belirlenen ve tercih edilen lens modelleri, iki önemli belirleyici durum ile seçilir. Bunlardan ilki, netleme çeşididir. Netleme çeşidine göre lensler ise otomatik netleme ve manüel olarak tercih edilebilir. İkincisi ise odak uzaklığına göre belirlenen lens çeşididir. Bunlarsa sabit odaklı lensler, değişken odaklı lensler olarak iki başlık altında incelenir.

Lensler;

1.     Geniş açılı objektifler

2.     Dar açılı objektifler

3.     Değişken odaklı objektifler,

4.     Makro objektifler,

5.     Fotoğraf sabitleyici objektifler

6.     Balıkgözü objektifler olarak çeşitlendirilebilir.

Lens Seçimi Neye Göre Belirlenir?

Fotoğraf makinesi lensleri, kullanılacak alana, makinenin işlevine göre tercih edilmesi gereken parçalardır. Fotoğraf çekiminin gerekli olduğu alan için doğru lens tercihinin yapılması, ortaya çıkacak fotoğrafın kalitesini de doğrudan etkiler. Fotoğrafı çekilecek olan her alanın, farklı bir lens seçeneği mevcuttur. Örneğin tarihi mekânlar, doğa farklılıkları, insan tabiatı ve yaşamı, düğünler, hayvanların doğası, moda gibi pek çok alanda, çekim yapılacaksa her kulvarda farklı özellikteki lensler tercih edilmelidir. Fotoğraf çekiminiz hangi alanda ise o alanı karşılayacak lensler kullanılmalıdır. Kısacası, çekeceğiniz fotoğrafların alanları ne kadar farklı ise kullanacağınız lens seçenekleri de o denli artacaktır.

Bu alanlardan, geniş açı ve kadrajda, uzun pozlama gerektiren tarihi mekân ve mekan fotoğrafçılığında, 16.35 mm f2/8, 24.70 mm f2/8, 85 mm f1/2, 50 mm f1/2 lensler tercih edilirken, moda fotoğrafçılığı için 24.70 mm, 24 – 105 mm gibi lens çeşitleri kullanılmaktadır.

En İyi Lens Seçenekleri Nereden Alınır?

Fotoğrafın kalitesini belirleyen lens tercihi konusunda yapacağınız seçimler için, Fotoğrafium’un geniş ürün yelpazesini inceleyebilir, kullanacağınız alan için gerekli objektif alışverişini, güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğrafium’un lens kategorisinde yer alan Dslr lens çeşitleri, aynasız makine lensleri gibi farklı lens seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Fotoğrafium, Kaiseberg, Panasonic, Canon, Viltrox, Sirui, Laowa gibi fotoğrafçılık ve fotoğraf makinesi seçiminde en çok tercih edilen markaların, fotoğraf makinesi lensleri ile de kaliteli ve daha gerçekçi fotoğraf çekebilme imkânı sunmaktadır.