Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, “Bayramlar bizler için sadece manevi bir coşku değil, aynı zamanda ruh ve vicdan dünyamıza zindelik kazandırmak için de önemli birer fırsattır” dedi.

EGC Başkanı Barlak, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dayanışmanın zirvelere çıktığı bayramların önemine işaret etti.

İslam alemi için bayramların birleşme, buluşma, paylaşma ve kaynaşma vakti olduğunun altını çizen Metin Barlak, “Yüce dinimiz İslam’ın ilahi emri ve millet olarak aldığımız manevi terbiye odur ki; ancak birlikte ve beraberlikte rahmet vardır. Bunun ilk şartı ise, benliklerimizi ve nefislerimizi bir kenara bırakmak, kendimizi ilahi kudrete adamak ve kesinlikle ona teslim olmaktan geçmektedir. Bayramlar, işte bu olgunluğu bizlere yaşatan en kıymetli ve bir o kadar da bereketli zaman dilimleridir” diye konuştu.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve tarih boyunca sürekli mücadele halinde olduğu Haçlı zihniyetiyle bu kez de farklı aktör ve mecralarda karşı karşıya geldiğini ifade eden EGC Başkanı Metin Barlak, bu mücadelede ihtiyaç duyulan en önemli unsurun ise, birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.

Barlak, şunları kaydetti: “Bayramlarda oluşan muazzam kardeşlik iklimi, aslında bizi biz yapan değerlerin en başında gelmektedir. Kaldı ki, “biz olmak” bize ecdadımızdan kalan yegâne bir mirastır. İşte bu mirasın varisleri olarak bizler, sebebi her ne olursa olsun dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakmalı, her türlü görüş ayrılığından uzakta durmalı, el ele, omuz omuza vermeli ve saflarımızı millet olarak daha da sıklaştırmalıyız. Çünkü şu süreçte millet olarak ancak bayramlarda oluşan bir heyecana, birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferinde solumaya muhtacız. Bu duygu ve düşüncelerle her günümüzün bayram kıvamında geçmesi niyazıyla başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm Müslümanların mübarek kurban bayramlarını tebrik ediyoruz.”
Kaynak: iha