Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, 50 ev hanımını çocuklarıyla birlikte tiyatroya götürdü. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle, Belediye Meslek Edindirme Kurslarına devam eden kadınlar, Erzurum Devlet Tiyatrosunda sahnelenen "Dış Ses" isimli oyunu izlediler.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, ev hanımlarını tiyatroya götürdü. Yakutiye Meslek Edindirme Kurslarına katılan 50 kadın çocuklarıyla birlikte tiyatroya götürüldü. Daha önce tiyatroya gitmemiş 50 kadın servisle alındı ve Erzurum Devlet Tiyatrosuna götürüldü. Erzurum Devlet Tiyatrosunun "Dış ses" isimli oyununu izleyen ev hanımları, ilk defa tiyatroya gitmenin heyecanını yaşadılar. Zeynep Kaçar’ın yazdığı ve kadının çeşitli sorunları yaşamasını anlatan oyunun yönetmeni Dilek Güven.

Kadınların iç dünyasıyla hesaplaşmalarının anlatıldığı oyun, hanımların beğenisini kazandı. Oyunun yendi bir dünya açtığını ifade eden kadınlar, Belediye Başkanı Ali Korkut ve Kadın Meclisi Başkanı Seher Ergüney’e teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: iha