Bayrampaşa Trabzonlular Derneği gençlik kollarının organize ettiği Trabzonspor söyleşi programının konukları eski futbolcu Fatih Tekke, Beinsporst yorumcusu Olcay Çakır ve HaberTS İstanbul sorumlusu Ömer Karakaş katıldı. Programa katılan misafirlerin sorularını yanıtlayan Fatih Tekke dobra dobra açıklamalarda bulundu.

FATİH TEKKE OLARAK BEŞİKTAŞ’TA OYNARKEN BİR SORU ÜZERİNE ÜSTÜNE BASA BASA TRABZONLUYUM DEDİNİZ ÖNCESİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Maçtan sonra basın açıklaması sırasında bir Trabzonlu muhabir beni manipüle etmek için hangi takımlısın diye sordu bu arkadaş birde Trabzonlu arkadaşlar bende ona o kozu vermemek için tabi ki de Trabzonsporluyum dedim çünkü ben Trabzon’un evladıyım başka takım tutmak bizde olur mu? Bu arada Beşiktaş taraftarına da çok teşekkür ederim bu cevabıma karşılık bana yine de sahip çıktı.

TEKNİK DİREKTÖR OLDUKTAN SONRA YAŞADIĞIN ZORLUKLAR NELERDİR ?

Futbolcu olmak ile teknik direktör olmak arasında çok fark gerçekten özellikle’ de ülkemizde inanın biz Avrupa’nın yarısı kadar futbol oynamıyoruz hatta biz sadece top oynuyoruz onlar ise futbol oynuyor. Mesela Muhammed Salah’ın bir maçta yaptığı koşuyu bizdeki en iyi futbolcu iki maçta ancak koşuyor. Benimde hoca olarak başarmak istediğim Avrupa futbolu ama buna bir türlü müsaade etmiyorlar Bursasspor’da paslaşma üzerine futbol oynatıyorum diye benim kontratımı fesih ettiler maalesef

2010-2011 SEZONUNDA ANKARAGÜCÜ’NDE OYNARKEN FENERBAHÇE MAÇINDA 3 PENALTI İLE MAÇI KAYBETTİK O ANDAKİ DUYGULARIN NASILDI ?

Sizce bunu anlatmama gerek var mı maçı 3 penaltı ile kazandılar maalesef o sezon yaşananlar belli tescili belli artık bu konuları konuşmaya gerek bile görmüyorum 95/96 sezonu 2004/2005 sezonu ve 2010/2011 sezonunda VAR olmuş olsa Trabzonspor açık ara şampiyon olurdu.

TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLDUKTAN SONRA Kİ DUYGULARINIZ NE OLDU ?

O günü asla unutamam şehirdeydim zaten o ışıklar, o gösteriler, o eğlenceler harikaydı müthiş bir duyguydu ama şunu da belirtmek isterim şimdi çok daha ileri gitmeliyiz yani kadro güçlendirilmeli ve kupaların devamı gelmeli