Filenin Sultanları bir kez daha tarih yazdı. Kanada’yı mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızdan Ebrar Karakurt manşetlere taşındı…

FIVB Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Ay Yıldızlı ekibimiz, 2. Tur F Grubu’nda rakibini 3-0 yendi. Kanada maçında harikalar yaratan isimlerden biri de Ebrar Karakurt oldu. Başarılı sporcumuz, yerli ve yabancı basında manşetlere taşındı. Fırtına gibi esen Karakurt, övgü dolu yorumlar aldı.

26 sayı ile Kanada maçına damga vuran Ebrar Karakurt, dünya basınında gündem oldu. Şampiyona’nın son 5 maçını da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor. Dünkü mücadelede Kanada’ya set bile vermediler. Sırbistan'ın Dominik Cumhuriyeti'ni yenmesinden sonra, Filenin sultanları da çeyrek finali çıktı.

EBRAR KARAKURT DÜNYA BASININDA DA GÜNDEM OLDU

FIVB Dünya Şampiyonası kapsamında gerçekleşen Türkiye Kanada voleybol maçına, art arda 4 Ace atan ve toplamda 26 sayıya imza atan Ebrar Karakurt damgasını vurdu.

Maçın en skorer oyuncusu olan genç yıldız, üstün performansıyla Kanada’yı devirmemizde önemli bir katkıya sahip. Yabancı gazetelerde ve haber sitelerinde Ebrar Karakurt için 'Durdurulamaz' ifadelerine yer verildi.

CBC Sports’un manşeti ise inanılmazdı. Ebrar Karakurt ve Türkiye Voleybol Takımımız için “Ebrar Karakurt durdurulamadı. Türkiye, Karakurt'un 26 sayılık performansıyla üç ay önce Kanada'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmanın intikamını aldı. Karakurt o maçta da en iyilerdendi. Durdurulamaz performansını devam ettirdi.” Yorumu dünya trendleri arasına girdi.

Editör: Didem Bektaş